Politic

CEC a înregistrat un grup de inițiativă în susținerea candidatului la alegerile prezidențiale și un participant la referendumul republican constituțional

post-img
Imagine simbol

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat un grup de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova și un participant la referendumul republican constituțional.

ZFR

Astfel, membrii CEC au aprobat, în ședința de astăzi, înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Alexandru Arseni, desemnat de către un grup de cetățeni. De asemenea, CEC a confirmat și persoana responsabilă de finanțe (trezorier).

Totodată, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, cu opțiunea „DA”.

Reamintim că perioada de depunere a cererii în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova se încheie la 31 august 2024. Până în prezent, CEC a înregistrat 12 grupuri de inițiativă. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter