Radu Albot s-a calificat în semifinalele turneului de categoria challenger de la Saint Tropez

Tenismenul Radu Albot s-a calificat în semifinalele turneului de categoria challenger de la Saint Tropez. În această competiţie, sportivul din Republica Moldova a obținut a treia victorie consecutivă, ceea ce nu s-a mai întâmplat din luna iunie a acestui an.

Partida dintre FC Sheriff și AS Roma a adunat în tribune aproape 11 mii de suporteri

Partida dintre FC Sheriff și AS Roma a adunat în tribunele stadionului principal din Tiraspol aproape 11 mii de suporteri entuziasmaţi, care au creat o atmosferă de excepție. În centrul atenției a fost, însă, legendarul antrenor Jose Mourinho, care a împărțit sute de autografe şi a făcut fotografii cu fanii săi.

Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au revenit acasă

Medaliate la Campionatul Mondial de Lupte din Serbia, Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au revenit acasă. Ele au fost întâmpinate de colegii, prieteni și rude. Sportivele au fost primite cu flori și muzică de fanfare.

Cea mai mare bibliotecă din Soroca va fi modernizată cu sprijinul partenerilor de dezvoltare

Cea mai mare bibliotecă din Soroca va fi modernizată cu sprijinul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova. Lucrările au început deja iar la final se vor vedea beneficiile pentru iubitorii de lectură ce vor avea acces la sălile moderne și multifuncţionale.

În podgoriile din Republica Moldova e forfotă mare. A început recoltarea strugurilor pe

În podgoriile din Republica Moldova e forfotă mare. A început recoltarea strugurilor pentru vin. Specialiştii spun că anul acesta a fost unul prielnic şi au parte de o roadă bogată. Aşa ca vinul din producţia nouă va fi de calitate.

Copiii mai mici de 3 ani din Dănceni, raionul Ialoveni vor putea merge la grădinița din localitate

Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României a spijinit incă o dată deschiderea unei institutii preșcolare in Republica Moldova. Din octombrie, copiii mai mici de 3 ani din localitatea Dănceni, raionul Ialoveni, vor putea merge la o creșă ce beneficiază de condiții moderne.

Tot mai multe proiecte sunt puse în practică datorită Programului Operaţional Comun cu România

Tot mai multe proiecte din Republica Moldova sunt puse în practică datorită Programului Operaţional Comun cu România. De "Ziua Cooperării Interreg", câştigătorii acestor finanţări şi-au dat întâlnire la Chişinău şi au trecut în revistă beneficiile acestui program.

Chișinăul promite răspuns, după ce Tiraspolul a interzis accesul în regiune unui jurnalist

Biroul Politici de Reintegrare promite cităm - "măsuri legitime de răspuns" - după ce, ieri, Tiraspolul i-a interzis accesul în regiune unui jurnalist. Fotoreporterul, Elena Covalenco a anunţat că a primit o interdicţie pentru o perioadă de 3 ani, fără însă să i se comunice motivele. Jurnalista intenţiona să ajungă la meciul de fotbal care se juca pe stadionul din Tiraspol. Şi Organizațiile non-guvernamentale de media condamnă decizia aşa ziselor autorităţi din regiunea separatistă și cer autorităților constituționale ale Republicii Moldova să asigure cetățenilor săi drepturile și libertățile garantate de lege.

Magistrații și funcționarii de la Judecătoria Chișinău cer să le fie majorate salariile

Magistrații și funcționarii de la Judecătoria Chișinău au transmis astăzi o solicitare Consiliului Superior al Magistraturii și Guvernului prin care cer să le fie majorate salariile. Ei invocă, printre altele, criza de personal și volumul mare de muncă. Ministrul Justiției a anunțat, in urmă cu două zile, că vor fi dublate salariile judecătorilor și procurorilor care trec evaluarea externă.

Iulian Muntean intenţionează să-şi dea demisia din CSM

Proaspăt membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean a scris pe reţelele sociale că intenţionează să-şi dea demisia. El precizează că a respectat cerinţele concursului de selectare al membrilor CSM chiar dacă este învinuit că nu a anunțat Comisia de Evaluare că este cercetat penal. Declaraţia lui Muntean vine după ce ministrul Justiţiei şi membriI CSM i-au cerut să se retragă pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției.

Arina Spătaru a avut rolul unui agent sub acoperire cu misiunea de a dejuca planurile lui Ilan Șor

300 de mii de dolari pentru cinci luni. Atât voia să dea condamnatul la închisoare, Ilan Şor, pentru întreţinerea partidului ALDE. Ce nu știa oligarhul fugar era că acțiunile lui erau supravegheate de oamenii legii. Liderul ALDE, Arina Spătaru, a avut rolul unui agent sub acoperire şi a avut misiunea de a dejuca planul lui Şor. Autoritățile au făcut publice interceptările în care se aude cum Ilan Şor negociază suma care trebuia să o achite.

Telejurnalul orei 18:00/22.09.2023

Telejurnalul orei 18:00/21.09.2023

Telejurnalul orei 18:00/20.09.2023

Telejurnalul orei 18:00/19.09.2023