Emisiunea „Impact Global”/25.02.2024

Emisiunea „Impact Global”-2 ani de război în Ucraina/18.02.2024

Cei doi ani de când Rusia a declanșat război total în Ucraina sunt analizați în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Impact Global” de către jurnalistul TVR MOLDOVA, Constantin Uzdriș și invitatul său permanent, Mihai Isac, expert în relații internaționale și probleme de securitate. În cadrul ediției o să puteți urmări un fragment din Interviul acordat de Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Expertul Comunității WatchDog, Valeriu Pașa, va vorbi despre percepția cetățenilor Republicii Moldova față de Rusia, dar și despre cum a modelat războiul de la granițele noastre viața politică și socială de la Chișinău.

Impact Global / Emisiunea din 11.02.2024

Impact Global / Emisiunea din 11.02.2024

Emisiunea „Impact Global”/04.02.2024

Emisiunea „Impact Global”/28.01.2024

Emisiunea „Impact Global”- Amenințările la adresa securității Republicii Moldova/21.01.2024

Amenințările la adresa securității Republicii Moldova și Forumul Economic de la Davos Potrivit ISW, Rusia stabileşte condiţii de comunicare menite să destabilizeze Republica Moldova şi să justifice orice campanii viitoare prin prezentarea Moscovei ca o protectoare a vorbitorilor de limbă rusă, presupus a fi ameninţaţi din R. Moldova. Despre amenințările și problemele de securitate ale Republicii Moldova . Jurnalistul Constantin Uzdriș și invitatul său permanent, expertul în Relații Internaționale și probleme de securitate de la București, Mihai Isac, îl au invitat la acest subiect pe directorul Institului Euro-Atlantic pentru Consolidarea Rezilienței, Radu Burduja, fost secretar de Stat în Ministerul Apărării și fost reprezentant al RM la NATO. Un alt subiect discutat în emisiune va fi Forumul Economic de la Davos și discuțiile despre securitatea lumii. La acest subiect va interveni profesorul Universității din Oxford, Corneliu Bjola. La final se va discuta situația din Orientul Mijlociu.

.Emisiunea „Impact Global”/17.12.2023

Emisiunea „Impact Global”/10.12.2023

Emisiunea „Impact Global”/03.12.2023

Ediție Specială a emisiunii Impact Global, dedicată cooperării politice și economice dintre România și Republica Moldova România este principalul partener politic și economic al Republicii Moldova. Bucureștiul este avocatul Chișinăului în parcursul de integrare europeană. Aceste aspecte vor fi analizate astăzi, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii Impact Global, de către jurnalistul Constantin Uzdriș și invitatul său permanent, expertul în relații internaționale și probleme de securitate, Mihai Isac. Despre cooperarea diplomatică și parcursul european al Republicii Moldova va vorbi în direct Răzvan Cotovelea, profesor de științe politice la Școală Națională de științe Politice și Administrative, fost Coordonator Național al Asistentei nerambursabile a României. Cooperarea economică dintre București și Chișinău va fi analizată de președintele ARIR, Daniela Șerban. La final vom trece în revistă proiectele sociale și în materie de securitate dezvoltate de România în Republica Moldova.

Emisiunea „Impact Global”/26.11.2023

Emisiunea „Impact Global”/19.11.2023

Summitul dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping s-a încheiat miercuri, în California. Despre această întâlnire se va discuta în această seară la emisiunea „Impact Global”, de la TVR MOLDOVA. Jurnalistul Constantin Uzdriș și invitatul său permanent Mihai Isac vor aborda întâlnirea dintre cei doi lideri mondiali cu profesorul de la Universitatea Oxford Corneliu Bjola. Un alt subiect care va fi discutat în emisiunea de astăzi este situația de pe frontal din Ucraina și necesitățile pe care le are armata ucraineană. La acest subiect va intervene comandorul în Rezervă Sandu-Valentin Mateiu. La finalul emisiunii va fi analizată situația din Orientul Mijlociu acolo unde este în plină desfășurare rpzboiul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas.

Emisiunea „Impact Global”/12.11.2023

Emisiunea „Impact Global”/05.11.2023

Emisiunea „Impact Global”/29.10.2023

Evoluția războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas va fi analizat astăzi în cadrul emisiunii „Impact Global” de la TVR Moldova. Jurnalistul TVR MOLDOVA, Constantin Uzdriș și invitatul său permanent Mihai Isac vor aborda acest subiect cu analistul de politică externă Alex Georgescu. Al doilea subiect abordat în cadrul emisiunii va fi relația dintre Republica Moldova și NATO,dar și noul proiect de Stategie de Apărare și Securitate propusă de președintele Maia Sandu. La acest subiect va interveni Directorul Institului Euro-Atlantic pentru Consolidarea Rezilienței, Radu Burduja, fost secretar de Stat în Ministerul Apărării și fost reprezentant al RM la NATO. La final va fi analizată situația de pe frontul din Ucraina.

Emisiunea „Impact Global”/22.10.2023