Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Cioburciu, Ştefan Vodă

Un sat pe malul Nistrului cu două case de cultură, dar ambele în stare avansată de degradare, cu staţia de epurare gata de pus în priză, dar nefuncţională din cauza unui litigiu. Ce acţiuni întreprind autorităţile din Cioburciu pentru a rezolva aceste probleme.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Bălăneşti, Nisporeni

Un nou apeduct, care va asigura populaţia cu apă din munţii României, va fi construit la Bălăneşti, Nisporeni. Comuna, pe care localnicii o numesc adevărata Elveţie basarabeană, se află la altitudinea de 429 de metri şi tocmai din această cauză apa nu ajunge peste tot. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT .

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns în Slobozia Mare, Cahul

Slobozia Mare este aşezarea în care oamenii păstrează cu dârzenie tradiţiile, dar, în acelaşi timp, modernizează localitatea pentru a găzdui cât mai mulţi turişti care vin să viziteze Rezervaţia Naturală ,,Prutul de jos” şi Lacul Beleu. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Emisiunea Caravana TVR Moldova „LA TINE-N SAT” la Hîjdieni, Glodeni

Un sat cu mulţi locuitori, dar cu acces limitat la apă potabilă, cu patru colective artistice, dar fără o casă de cultură. Cum fac faţă oamenii acestor provocări şi în cât timp îşi propune Primăria Hîjdieni să rezolve problemele, aflăm sâmbătă, 8 ilulie 2023, ora 16.00, la o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Caravana TVR MOLDOVA „La tine-n sat”

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT”

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns în Parcova,Edineţ

Parcova şi Fântâna Albă, localităţi care fac parte din aceeaşi primărie, sunt într-o permanentă competiţie de dezvoltare: la Fântâna Albă apeductul este gata,  la Parcova abia au început lucrările de construcţie. Gazoductul trece prin Parcova, dar nu a ajuns şi la Fântâna Albă. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Puhăceni,Anenii Noi

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns în comuna Cioreşti, raionul Nisporeni

În comuna Cioreşti s-a născut ,,Dorul de codru”, iar drumurile noi acum duce şi la Casa olarului în ceramică neagră Zaharia Triboi. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiuneiCaravana TVR Moldova LA TINE-N SAT. Cu fiecare proiect de infrastructură realizat, comuna Cioreşti răspunde tot mai mult aşteptărilor oamenilor de a  avea acces la utilități: drumuri, apeduct, salubritate. Fosele septice sunt instalate la un sfert din gospodăriile localnicilor, iar gunoiul menajer este evacuat la poligonul interregional din Nisporeni.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,La tine-n sat” a ajuns la Cîrpeşti, Cantemir

Caravana  TVR Moldova a ajuns în satul Cîrpeşti, raionul Cantemir. Oamenii din Cîrpeşti nu au acces la servicii centralizate de apă şi sanitaţie şi adună pentru necesităţile sanitare apa de ploaie. Singurul  confort de care se bucură în sat sunt stadionul şi terenul de sport ,,Parcul Familiei”.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la GordineştiiNoi, municipiul Edineţ

În Gordineştii Noi sunt puţin peste o sută de oameni, pentru unii este un noroc iar pentru alţii o încercare să locuaiscă într-un sat mic, fără utilităţi. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT sâmbătă, 29 aprilie 2023, la ora 16.00. La Gordineştii Noi, fântâna de mină, pe care o poţi vedea în fiecare curte, este singura sursă de apă potabilă de la care se alimentează oamenii şi de unde iau apă pentru nevoile casnice şi de irigat.  Valentina Simac are în ocol patru vite şi cară apă cu găleata tocmai din dealul cimitirului. Femeia spune că îi este greu şi ar fi dispusă să contribuie cu bani, doar să se construiască în sat apeduct şi canalizare. Deocamdată, Primăria Edineţ nu are un plan pentru construcţia unui apeduct şi în această localitate. În urma unui sondaj, oamenii au ales să fie deschis în sat un centru multifuncțional, care va găzdui serviciile poştale, medicale şi cele culturale.  Tot acolo va ţine ore de meşteşugărit Valentina Guţu, meşter faur, care îmbracă în straie populare colectivele artistice din tot nordul Republicii Moldova. Elevii din Gordineştii Noi frecventează instituţiile de învăţământ din Edineţ şi Gordineşti, localităţi care se află la 5 kilometri.    Grădiniţa ,,Romaniţa” din  Gordineştii Noi a fost renovată şi acum instituţia este frecventată de 15 preşcolari. Pentru că sunt suficiente spaţii, administraţia intenţionează să deschidă grupe de creşă şi pentru copiii din municipiul Edineţ.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Calfa, Anenii Noi

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Bilicenii Vechi,Sângerei

LA TINE-N SAT: Caravana TVR Moldova a ajuns la Taraclia, Căuşeni

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Scoreni, Străşeni