Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Hănăsenii Noi, Leova

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Căplani, Ştefan Vodă

Un parc fotovoltaic cu o centrală electrică de 200 kw/oră va fi pusă în funcţiune în satul Căplani, raionul Ştefan Vodă. Astfel, din anul 2025 va fi asigurat iluminatul stradal şi al instituţiilor publice din localitate. Suma de de 3,6 milioane a fost alocată de Guvernul Republicii Moldova prin Programul ,,Satul European”, iar contribuţia comunităţii este de 36 de mii de lei. Un alt proiect realizat în sat este Centrul turistic ,,Porţile raiului”.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Zaim, Căuşeni

Drumurile din satul  Zaim sunt în cea mai mare parte impracticabile, iar oamenii preferă să le ocolească chiar şi pe vreme bună. Nici apa care ajunge centralizat în casele oamenilor nu e bună de băut, aşa că ei folosesc pentru consum apa îmbuteliată.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Izvoare, Făleşti

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Mîndrești, Teleneşti

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Ustia, Dubăsari

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Lozova, Străşeni

Caravana TVR Moldova „LA Tine-N SAT” este despre viaţa satului şi faptele oamenilor din Holercani!

Emisiunea Caravana TVR Moldova „LA TINE-N SAT” la Roşcani, Străşeni

Casă de Cultură din Roşcani, Străşeni a fost parţial reparată şi dotată cu mobilier. 3,7 milioane de lei au fost alocate în două tranşe prin Proiectul guvernamental „Satul european”. După renovare, instituţia a fost redenumită în Centrul Multifuncţional şi găzduieşte Oficiul Medicilor de Familie, Biblioteca publică, săli de festivităţi şi de fitness. Unele spaţii sunt închiriate de micii antreprenori din localitate.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Hădărăuţi, Ocniţa

În fiecare a doua gospodărie din satul Hădărăuţi, raionul Ocniţa, este câte o fântână, dar, din cauza secetei, oamenii nu au acces la apă potabilă. Primăria a renovat o arteziană de la marginea satului şi a pus la dispoziţia locuitorilor o autocisternă, pentru a-i asigura cu apă de consum. De ce nu se construieşte în sat un apeduct, aflăm în noua ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Opaci, Căuşeni

Locuitorii satului Opaci, raionul Căuşeni, se vor deplasa pe drumuri asfaltate, pietruite şi iluminate. Pentru lucrările de amenajare a reţelei rutiere, autorităţile locale au obţinut aproximativ 6 milioane de lei în urma schimbării destinaţiei terenurilor publice. În acest loc, urmează să fie construit un parc de mori eoliene.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Oniţcani, Criuleni

Locuitorii satului Oniţcani, raionul Criuleni, au la robinet doar apă tehnică şi sunt nevoiţi să meargă zilnic la izvor pentru apă de consum. Putna, Larga, Rădeni şi Valea Rădeni sunt patru şipote cu ape minerale şi sulfuroase, ocrotite de stat ca fiind monumente hidrologice ale naturii.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Prepeliţa, raionul Sângerei

În satul Prepeliţa, raionul Sângerei, apa potabilă nu ajunge în fiecare casă, din cauza apeductului învechit. Aceasta este cea mai stringentă problemă identificată în urma sondajului ,,Părerea ta”, iniţiat de primărie şi realizat de Institutul Naţional Democratic.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Ignăţei, raionul Rezina

În satul Ignăţei, raionul Rezina, sistemul de canalizare a fost construit din bani oferiţi de Guvernul României - 6.64 milioane de lei nerambursabili. Pentru finalizarea lucrărilor, 573 de mii de lei au fost alocate din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională şi Locală al Republicii Moldova. La magistrală se vor conecta instituţiile publice şi 715 gospodării din localitate. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Ciuciulea, Glodeni

Fosta maternitate din satul Ciuciulea a fost renovată şi transformată într-un hostel. Primii dintre cei cazaţi aici au fost participanţii la un atelier de sculptură în lemn. Iar alte edificii vechi, cum ar fi Conacul lui Leondari- Buznea şi fosta şcoală de băieţi, sunt bine păstrate. Pentru a le repara, autorităţile nu au bani, dar îşi pun mari speranţe în fondurile europene.