Probleme de mediu în Chișinău: copaci tăiați, pavaj excesiv, Bâcul poluat | Dialoguri Colorate

În noua ediție a emisiunii ,,Dialoguri Colorate” au fost discutate mai multe probleme de mediu ce afectează orașul Chișinău, precum tăierea copacilor, pavajul excesiv, inundațiile și poluarea apelor. Invitata interviului este Cătălina Molodoi, director de dezvoltare la Asociația Jurnaliștilor de Mediu. 0:00 – Intro 0:50 – Cine este invitata interviului 1:41 – Studii în jurnalism, actorie și psihologie 4:09 – Joacă padel și ascultă „Snails” 5:41 – Viața personală 5:58 – Revelionul petrecut într-o peșteră 7:25 – Cu ce se ocupă Asociația Jurnaliștilor de Mediu 9:01 – De ce sunt tăiați copacii din Chișinău? 10:33 – Ce se întâmplă cu locurile unde erau copaci 12:03 – Pavajul excesiv 13:40 – „Avem nevoie de copaci cu coroană mare” 14:23 – Râul Bâc 15:21 – Inundațiile pe str. Albișoara 15:57 – Coroanele funerare din cimitire 17:53 – Valuri de căldură și insecte 18:35 – Gestionarea deșeurilor 20:19 - „Ar trebui să investim în educarea populației” 21:50 – Autoritățile vs societate 22:29 – Transportul ecologic: trotinetele electrice și bicicletele 24:01 – Recomandări pentru cetățenii Chișinăului 24:59 – Caricatura

La 20 ani suferă de cancer și are nevoie de ajutorul nostru | Dialoguri Colorate

Invitata noului interviu la ,,Dialoguri Colorate” este Nona Bianca Chisăliță, o tânără de 20 ani care suferă de cancer la sistemul limfatic. Pentru tratament în Turcia, Nona are nevoie de 58.000 euro. Tânăra este originară din satul Ochiul Alb, raionul Drochia și provine dintr-o familie numeroasă. Nona Bianca Chisăliță este pasionată de domeniul beauty și activează ca bărbier. Totuși, visul cel mai mare este să ajungă un jurist profesionist. 0:00 – Intro 0:48 – Cine este invitata noului interviu 2:06 – Provine dintr-o familie numeroasă cu o poveste tragică. Bunica a decedat, iar bunelul și-a pierdut brațul într-un accident rutier 3:23 – Bunelul a decedat pe patul de spital 4:22 – Pasiunea față de domeniul beauty și munca de bărbier 5:46 – Studiile la drept: ,,Voi deveni un avocat și îi voi face dreptate bunelului” 6:33 – Dezamăgirea în sistemul medical din R. Moldova 8:04 – Corupția din spitale: ,,Cine punea primul 60 lei în buzunar, acela se ducea acasă” 8:38 – Ziua în care a aflat că suferă de cancer 12:12 – Despre boala Hodgkin 12:45 – O perioadă simptomele au dispărut, dar boala a revenit 15:42 – Tratamentul în Turcia. Are nevoie de 58.000 euro 17:57 – Unde putem dona 18:28 – Activitatea pe Tiktok și comentariile negative 20:43 – Cum reacționează la hate 21:42 – Cum s-a schimbat viața după reportajul social realizat de TVR Moldova 22:26 – Cine este alături de ea. Fostul iubit a părăsit-o din cauza bolii 23:26 – Viața personală la moment: ,,O persoană străină mi-a devenit apropiată” 24:04 – Ce contează cel mai mult în viață 25:35 – Caricatura

Dialoguri Colorate | Constantin Lisnic – povestea primului bărbier din R. Moldova

Invitatul noului interviu al emisiunii “Dialoguri Colorate” este Constantin Lisnic, bărbier, antreprenor și fondatorul primelei rețele de barbershopuri din R. Moldova. Constantin s-a născut într-o familie simplă și a avut o copilărie mai grea. A rămas fără tată de timpuriu, iar după ce a absolvit 9 clase a început o viață matură și independentă. A lucrat la o brutărie, a vândut casete la Piața Centrală, a fost chelner și fotograf la evenimente. Totuși, la un moment dat, Constantin Lisnic a decis să aducă pentru prima dată în R. Moldova conceptul de barbershop. 0:00 – Intro 0:42 – Copilăria: „Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge în domeniul beauty” 2:09 – Părinții 2:35 – Studii: ,,Am doar 9 clase, nu am nici bacalaureatul” 3:18 – Primele joburi: chelner, lucrător la brutărie și vânzător de casete la Piața Centrală 4:59 – Ideea de a deschide un barbershop: „Îmi spuneau să nu deschid nimic în R. Moldova” 7:02 – Nu știam ce înseamnă „barbershop” 8:21 – Diferența între un barbershop și o frizerie obișnuită 9:21 – Prețurile 10:22 – Provocări: „La lucru făceam duș, dormeam” 11:43 – Scopul nu e profitul financiar 12:18 – De ce sunt atât de multe barbershopuri pe piață? 13:21 – Simte o concurență? 13:34 – Cât de profitabilă este afacerea 14:31 – Salariile bărbierilor 15:05 – Campanii sociale influențate de copilăria grea 16:37 – Pierderea tatălui: „N-am reușit să cer sfaturi...” 17:37 – Familia 19:35 – Prietenii: „Am împrumutat bani și la persoane care nu-mi sunt prieteni” 20:05 – Bețe în roate 20:33 – Fotograf la evenimente 21:44 – Ce tunsori și modele de barbă vor fi la modă? 23:17 – Cum alegem tunsoarea potrivită 24:04 – Cazuri interesante: „Cu mașina de tuns am aninat-o, când mă uit alunița e jos” 25:48 – Persoane cunoscute pe care le-a tuns: Brio Sonores; Pasha Parfeni; Natan; Petru Haruța; Misha Grossu; Adriano Marian etc. 26:37 – Caricatura

„Dialoguri Colorate” cu Vitalii Spînu, campion mondial la Karate Shotokan

Vitalii Spînu, luptător de Karate Shotokan, multiplu campion european și mondial, este invitatul noului interviu la emisiunea “Dialoguri Colorate”. Originar din orașul Bălți, Vitalii deține titlul de Maestru Internațional al Sportului și este antrenor emerit în Karate Shotokan. Face karate de la 5 ani, iar prima victorie a avut-o la 6 ani. În acea perioadă a făcut cunoștință cu soția Anastasia, care este și ea sportivă de elită, specializată în Karate Shotokan. Alături de ea, luptătorul antrenează copiii din orașul Bălți, la un club sportiv.

Dialoguri Colorate | Chineza care ascultă Lupii lui Calancea și se pricepe la vinuri

Invitata noului interviu al emisiunii “Dialoguri Colorate” este Pang Wei, o tânără originară din China, care locuiește de 8 ani în R. Moldova. Pang Wei, cunoscută și cu numele Aurora, știe bine limba română și face un doctorat în viticultură și vinificație la Chișinău. Îi plac poeziile lui Mihai Eminescu și ascultă LUPII lui Calancea. În timpul liber, citește sau bea cafea în parcul Valea Morilor.

„Dialoguri Colorate” cu Virgil Tecuci, artistul care pictează biserici și icoane

Pentru că suntem în ajun de Paștele Blajinilor, noul invitat al emisiunii “Dialoguri Colorate” este un pictor iconar. Vorbim despre Virgil Tecuci, un artist vizual cunoscut pentru icoanele și bisericile pe care le-a pictat, dar și pentru lucrările originale din sticlă.

Dialoguri Colorate - Vacanțe de 250.000 euro și recomandări de la un agent de turism

Invitata noului interviu al emisiunii “Dialoguri Colorate” este Anastasia Țurcanu, administratoarea unei companii de turism, agent de turism. Tânăra a călătorit în peste 30 țări, iar pasiunea sa cea mai mare este turismul. Pentru 2025, Anastasia ne recomandă să vizităm destinații exotice, precum Spania, Maldive, Seychelles, Mauritius și Zanzibar. În vogă, rămân Turcia, Bulgaria și Grecia.

„Dialoguri Colorate” cu Părintele Iurie Nistor: „Fără credință suntem pierduți”

Noul invitat al emisiunii „Dialoguri Colorate” este părintele Iurie Nistor, protopop de Chișinău, parohul Bisericii „Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava și Sf. M. Mc. Ecaterina” din Stăuceni. Părintele Iurie Nistor de mic are o legătură strânsă cu Dumnezeu. A studiat la Facultatea de Geodezie și Cadastru din cadrul Facultății de Silvicultură din Brașov, iar la un moment dat, a înțeles că dorește să urmeze vocația preoțească.

„Dialoguri Colorate” cu Iulian Pușcă, un naist talentat cu o poveste de viață impresionantă

Noul invitat al emisiunii „Dialoguri Colorate” este naistul Iulian Pușcă, originar din R. Moldova și stabilit de 13 ani în Irlanda. De curând, Iulian a impresionat publicul la un show de talente din România. Iulian Pușcă s-a născut la Ștefan Vodă, într-o familie de muzicieni. Soarta a făcut ca Iulian să vină pe lume fără un braț. De mic este atras de muzică, iar la 7 ani a început să studieze naiul. Abordează diferite stiluri muzicale, de la muzica academică, până la jazz.

„Dialoguri Colorate” cu Ion Lazăr – de la profesor de istorie, la taxator de troleibuz

În noua ediție a emisiunii „Dialoguri Colorate” vom afla povestea istoricului Ion Lazăr, care a lucrat 35 ani ca profesor de istorie, iar acum este taxator de troleibuz. Originar din satul Cotiujenii Mari, Ion Lazăr este istoric de profesie. A participat la scrierea cărții „Calvarul deportărilor” și a semnat articole despre foamete și colectivizare. Alături de elevii săi, Ion Lazăr a participat la școli de vară în România, unde a fost prezent și președintele Academiei Române Ioan-Aurel Pop.

„Dialoguri Colorate” cu o tânără din Japonia care cunoaște limba română și adoră sarmalele

Invitata noului interviu al emisiunii “Dialoguri Colorate” este Yoshino Naito, o tânără originară din Japonia, care cunoaște limba română și stă de câteva luni în Republica Moldova. Yoshino lucrează în calitate de secretar al II-lea, secția cultură și politică, la Ambasada Japoniei în R. Moldova. Tânăra s-a născut în regiunea Aichi, în Japonia. Are două surori, îi place să escaladeze munții și să facă fitness.

Dialoguri Colorate cu Dumitru Leontiev. Copilăria fără tată, limba română, umor și criza energetică

„Dialoguri Colorate” cu un expert imobiliar. Vor crește prețurile la apartamente în 2025?

„Dialoguri Colorate” cu un fost militar din Forțele Armate ale SUA

În noua ediție a emisiunii “Dialoguri Colorate” veți afla povestea lui Maxim Cazacu, un tânăr originar din R. Moldova, care a trăit mulți ani în Statele Unite ale Americii, unde a fost încorporat și în Forțele Armate de acolo.

„Dialoguri Colorate” cu artistul Ghenadie Popescu. Mămăligă și artă contemporană

În noua ediție a emisiunii „Dialoguri Colorate”, urmăriți o discuție cu artistul multimedia Ghenadie Popescu, care oferă rar interviuri. Ghenadie este un reprezentant de seamă al culturii contemporane autohtone, cunoscut pentru obiectele de artă, instalațiile, performance-urile și animațiile pe care le realizează.