Ala Menșicov: ,,Acasă întotdeauna ştii mai bine ce ai de făcut"

Este una dintre cele mai talentate actrițe din Republica Moldova, a jucat zeci de roluri - de la regine puternice și malefice până la femei frânte, dar pline de speranță și dragoste de viață. Actrița Ala Menșicov este invitata emisiunii ISTORII CU TÂLC din această săptămână.

Victor Buruiană, la Istorii cu Tâlc: „Cred că binele este mai puternic decât răul”

S-a născut într-o familie de intelectuali, iar dragostea pentru limba română a moștenit-o de la profesoara lui. A descoperit muzica folk și a legat prietenii cu folkiștii români pe care i-a cunoscut la festivalurile de peste Prut. Inginerul, compozitorul și folkistul Victorc este primul invitat din noul sezon al emisiunii „Istorii cu tâlc”.

Gabriela Lungu, la Istorii cu Tâlc: „Viața m-a învățat să am multă răbdare”

Istorii cu Tâlc/Tudor Casapu: „Tu ai ridicat haltera, tu ești campionul”

Munca și perseverența sunt calități pe care le-a deprins încă din copilărie. Datorită lor, a reușit să scrie istorie, devenind unicul sportiv din Republica Moldova medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, la o probă individuală. Halterofilul Tudor Casapu este invitatul emisiunii ISTORII CU TÂLC,

Istorii cu Tâlc/Emilian Galaicu-Păun: ,,Nu pot scrie decât acasă, în biblioteca mea"

La şapte ani s-a pomenit într-o casă cu cărţi şi de atunci scrisul şi cititul au devenit misiunea lui - un dar pe care îl slujeşte cu devotament şi credinţă. Scriitorul Emilian Galaicu-Păun, care spune că în viaţă trebuie să îţi asumi de la un capăt la altul totul, să devii una cu ceea ce faci, este invitatul emisiunii ISTORII CU TÂLC.

Istorii cu Tâlc/ Elena Chioibaș: ,,Totul depinde de alegerile pe care le facem"

Printre fondatorii Teatrului Național „Eugene Ionesco” din Chișinău a fost și actrița Elena Chioibaș. A gustat din succes și din anii de glorie ai teatrului, dar soarta a făcut-o să plece peste hotare, tocmai în Irlanda. De la mama a învățat să fie răbdătoare, iar tatăl i-a fost mentor, încurajând-o să facă ceea ce-i place. Actrița Elena Chioibaș este invitata emisiunii ISTORII CU TÂLC.

Ion Sapdaru: ,,Scena este unicul loc care încă nu m-a trădat”

Iubitorii de teatru şi film îl cunosc drept Ion Sapdaru, el având de fapt în buletin numele Sapojnic. Mama lui este basarabeancă, tatăl - transnistrean, iar numele de scenă este o combinaţie dintre Sapojnic (numele după tată) şi Ciubotaru (numele mamei). Spectacolele difuzate de Radio Iaşi, post pe care îl prindeau foarte bine şi curat, au fost unul dintre momentele importante din existenţa lor de copii de la marginea României, mărturiseşte actorul, regizorul şi dramaturgul Ion Sapdaru la ISTORII CU TÂLC.

„Istorii cu tâlc”. Katy Rain: „Credința este esențială”

Constantin Şchiopu: ,,AVEM NOI O LENE DE A DESCHIDE DICŢIONARELE, CĂRŢILE”

Istorii cu Tâlc: „Matematica este limba prin care Dumnezeu a creat universul”

,,Am cei mai buni şi mai frumoşi copii din lume/Şi asta este o minune/Din multele minuni dumnezeieşti/De care cât traiesti tot te uimeşti!” Sunt versuri semnate şi recitate de Alexandra Tkacenko, conferenţiar universitar USM, la ISTORII CU TÂLC. Invitata lui Anatol Guzic din această săptămână mai este şi coordonator general al femeilor matematicieni din Republica Moldova în Organizația Europeană a Femeilor Matematicieni.

Istorii cu Tâlc/Tania Popa: ,,Am avut şansa să joc cu cei mai mari actori ai României”

,,Asta înseamnă să ai talent: să faci dintr-un rol insipid, incolor, inodor o capodoperă”, a spus maestrul Radu Beligan despre basarabeanca Tania Popa, actriţă la teatrul Naţional ,,Ion Luca Caragiale” din Bucureşti. ,,Suspectă de geniu”, aşa cum au mai apreciat-o criticii de teatru, Tania Popa este invitata emisiunii ISTORII CU TÂLC.

LUCREŢIA BÂRLĂDEANU: ,,PORT CU MINE DURERI ŞI ISTORII, PORT SÂNGELE POPORULUI MEU”

NĂTĂLIŢA MUNTEANU: ,,ÎMI PLACE FRUMOSUL, CUVÂNTUL ARTISTÎNSEAMNĂ FRUMUSEŢE”

AURELIU BĂTRÎNAC: ,,INIMA ESTE UN ORGAN IDEAL, DAR RĂMÂNE UNMISTER”

ISTORII CU TÂLC. ,,LA NOI SE AUD CLOPOTELE DE LA PUTNA” (Maria Iliuţ)