Istorii cu Tâlc. Dorina Timciuc: ,,Din greşeli creşti mai mult decat din reușite”

,,Tu nu ti-ai ales o profesie, tu ti-ai ales un stil de viata! Aceste cuvinte le-a auzit actrița Dorina Timciuc de la tatăl ei, atunci cand a vazut-o prima data in scena. Își dorește ca actorii, dar și publicul să aibă parte de cât mai multe spectacole montate și spune ca din greșeli creşti mai mult decât din reușite. Actrița Dorina Timciuc este invitata emisiunii ISTORII CU TALC din această săptămână.

Istorii cu Tâlc. Viorica Lupu: Întotdeauna trebuie să îți asculți sufletul

Pasionată de tradițiile populare, cântăreaţa Viorica Lupu îi ghidează cu multă dăruire pe membrii Ansamblului Folcloric „Opincuţa” din Chişinău, înfiinţat de Maria Lupu, mama interpretei. Invitată la ISTORII CU TÂLC, Viorica Lupu a spus că în muzica populară se simte ca peștele în apă şi că îi plac oamenii plini de viaţă.

Istorii cu Tâlc. Nicolae Gribincea:„Omul de artă nu este prețuit”

„Istorii cu Tâlc”. Stela Botez: „Mi s-a spus mereu să fiu liberă și să visez”

Cunoscută și ca „Fata cu cobza”, a știut mereu să-și urmeze visul fiind încurajată de părinţi și mentorii întâlniţi în cariera artistică. Încrezătoare, curajoasă și mereu organizată în atingerea scopurilor, se poate bucura de o diversitate de proiecte muzicale și literare. În această săptămână, invitata emisiunii ISTORII CU TÂLC este interpreta Stela Botez.

ISTORII CU TÂLC. IURIE MATEI: ,,AM ÎNŢELEPCIUNEA DE A AVEA RĂBDARE ŞI A MUNCI”

Sentimentul de singurătate l-a făcut să devină artist, iar calitatea de a fi foarte muncitor l-a ajutat în acest parcurs. Sunt confesiunile pictorului Iurie Matei, invitat la ISTORII CU TÂLC. Pictorul a mai vorbit despre copilărie, părinţi, familie, mentori, relaţia cu fratele mai mare, poetul Valeriu Matei, revenirea din Olanda și artiştii tineri de azi.

Istorii cu Tâlc/ Lidia Isac, „Mica Édith Piaf”

Istorii cu Tâlc. Victor Dănuță: ,,Ne naștem în familia în care trebuie să fim”

A renunţat la trompetă, dar muzica populară a devenit pasiunea lui. A început să cânte de mic, având toată dragostea și susţinerea tatălui în parcursul său artistic. Pune accent pe calitatea melodiilor și mesajele pe care vrea să le transmită publicului. Tânărul interpret de muzică populară Victor Dănuță este invitatul lui Anatol Guzic la ISTORII CU TÂLC.

„Istorii cu Tâlc”/Mihaela Popescu: ,,Cred că noi avem o şcoală foarte buna de actorie”

Istorii cu Tâlc. Tatiana Turtureanu: ,,Vocea mea e har de sus”

Istorii cu Tâlc/ Cătălina Cara: Eu nu pot trăi fără muzică

După lungi căutări și multă muncă, şi-a găsit locul în lumea muzicii. Mesajul pe care vrea să îl transmită publicului prin piesele sale se referă la pace, linişte şi căldură. Interpreta Cătălina Cara este invitată la ISTORII CU TÂLC.

Ianoș Petrașcu, la „Istorii cu Tâlc”: „Dezvolt o fabulă scenică în care cuvântul este de prisos”

Este fondatorul singurului teatru fizic din Republica Moldova - Teatrul M.A.D.E. (Mișcare, Artă, Dans și Emoție), reușind să monteze un șir de spectacole cu caracter social. Predă arta mișcării corporale și la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, unde a montat producția de succes „Puzzle”, apreciată cu Premiul pentru cel mai bun spectacol şi cu Premiul de originalitate la „Blue Theatre Revolution University Contest”, în Constanţa. Regizorul, pedagogul și coregraful Ianoș Petrașcu este invitat la ISTORII CU TÂLC.

Ion Luchianov, la „Istorii cu Tâlc”: „Lucrurile grele m-au motivat și mai mult”

Sportivul Ion Luchianov este unul dintre cei mai buni atleți ai Republicii Moldova, triplu participant la Jocurile Olimpice. În 2009, a câștigat Universiada Mondială de la Belgrad, iar în 2010 a fost ales cel mai bun sportiv al Republicii Moldova, după ce a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de la Barcelona pe distanța de 3000 de metri cu obstacole. Atletul Ion Luchianov este invitatul emisiunii ISTORII CU TÂLC din această săptămână.

Istorii cu Tâlc/ Grigore Bechet: ,,Nu ești în competiţie cu nimeni, ești în competiție cu tine”

A studiat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Film „I.L. Caragiale” din Bucureşti şi la Universitatea Columbia din New York. A învățat meserie de la pedagogi remarcabili. La începutul anului 2024, a lansat la Chişinău primul său lungmetraj „Alive in Mo…”. Actorul și regizorul Grigore Bechet este invitatul ediției din această săptămână la ISTORII CU TÂLC.

Istorii cu Tâlc: Violeta Botezatu: ,,Muzica mă obligă să îndrăznesc să cer"

Este prima femeie acceptată să cânte pe gondolele venețiene. În 2019, a devenit prima moldoveancă prezentă pe scena Festivalului Internațional de Jazz „Veneto Jazz", cu proiectul său „Violeta Botezatu Trio”, și singura moldoveancă invitată să participe anual la deschiderea Carnavalului de la Veneția. Soprana și instrumentista Violeta Botezatu este invitată la ISTORII CU TÂLC.

Actrița Doina Arvat, la Istorii cu Tâlc: E dificil să fii actriţă, dar este alegerea mea conştientă

Doina Arvat este o tânără care, în nici 10 ani de carieră teatrală, a avut multe roluri și a fost implicată în diverse proiecte. Invitată la ISTORII CU TÂLC, actrița a vorbit despre Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, munca într-un cazinou şi activitatea la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” din Chişinău.