Emisiunea „Impact Global”/24.09.2023

Emisiunea „Impact Global”/17.09.2023

În discursul despre Starea Uniunii, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a spus că locul Republicii Moldova este în UE. Despre perspectiva începerii negocierilor de aderare între Chișinău și Bruxelles, discută în această seară la emisiunea „Impact Global”, jurnalistul TVR MOLDOVA, Constantin Uzdriș și invitatul său permanent Mihai Isac, expert în Relații Internaționale și probleme de securitate. La acest subiect veți putea urmări și un fragment din interviul acordat de fostul comisar European Leonard Orban pentru TVR MOLDOVA. Un alt subiect din cadrul emisiunii va fi situația de pre frontul ucrainean și atacurile Armatei Ucrainei asupra mai multo puncte strategice din peninsula Crimeea. La acest subiect va interveni președintele Asociației Ofițerilor în rezervă din România, Generalul Virgil Bălăceanu. La final va fi analizată întrevederea dintre liderul de la Kremlin, Vladimir Putin cu liderul nord-coreeea, Kim Jong-Un.

Emisiunea „Impact Global”/10.09.2023

Republica Moldova a devenit stat asociat al Inițiativei celor Trei Mări (ITM). Acest subiect va fi discutat de jurnalistul TVR MOLDOVA, Constantin Uzdriș, invitatul său permanet, expertulș în relații Internaționale și probleme de securitate de la București, Mihai Isac. De asemenea la acest subiect va interveni și expertul WatchDog Andrei Curăraru. Un alt subiect care va fi discutat este incidentul cu resturile de drone rusești care au ajuns pe teritoriul României în urma bombardării Ucrainei. La acest subiect va intra în direct Comandorul în Rezervă Sandu-Valentin Mateiu. La final în cadrul emisiunii Impact Global se va discuta despre Summitul G 20 reunit la NewDelhi.

Emisiunea „Impact Global”, invitat secretarul de stat MAE, Iulian Fota /03.09.2023

În discursul susținut cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române, președintele Klaus Iohannis a apreciat că prioritatea momentului este deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina. Despre acest subiect discută jurnalistul Constantin Uzdriș și invitatul său permanent Mihai Isac cu Secretarul de stat pentru afaceri strategice din Ministerul Afacerilor Externe al României, Iulian Fota.

Emisiunea „Impact Global”/27.08.2023

Emisiunea „Impact Global”/23.07.2023

Emisiunea „Impact Global”-500 de zile de la invadarea Ucrainei de către Rusia/09.07.2023

De 500 de zile Ucraina se opune invaziei totale a Rusiei, despre aceasta vor discuta jurnalistul Constantin Uzdriș cu invitatul său permanent expertul în Relații Internaționale și probleme de securitate Mihai Isac. Cei doi îi vor avea invitați și pe Generalul în Rezervă, președintele Asociației ofițerilor în rezervă din România, Virgil Bălăceanu și pe directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning, Iulian Chifu.

Emisiunea „Impact Global”-Efectele rebeliunii Wagner și inteligența artificială/02.07.2023

Efectele rebeliunii grupului Wagner și situația de pe frontul ucrainean va fi discutată în această seară în cadrul emisiunii Impact Global de la TVR MOLDOVA Constantin Uzdriș și invitatul său permanent expertul în Relații internaționale și probleme de securitate de la București, Mihai Isac vor discuta și despre noile proteste din Franța. La finalul emisiunii se va discuta despre inteligența artificială, urmăriți și un interviu cu europarlamentarul Dragoș Tudorache președintele Comisiei speciale pentru inteligența artificială în era digitală (AIDA).

Emisiunea „Impact Global”-Rebeliunea armată a lui Evghenii Prigojin/25.06.2023

Tentativa de lovitură de stat pusă la cale de Evghenii Prigojin va fi discutată la emisiunea Impact Global din această seară de la TVR MOLDOVA. Constantin Uzdriș și invitatul său permanent expertul în relații internaționale și probleme de securitate Mihai Isac vor dezbate acest subiect împreună cu comandorul în rezervă Valentin Mateiu. Al doilea subiect abordat în emisiune va fi împlinirea unui an de când Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de stat candidat pentru aderare la UE. La acest subiect va interveni și fostul ambasador al Republicii Moldova la Washington liderul CUB, Igor Munteanu. La finalul emisiunii se va discuta despre vizita Secretarului de Stat american Antony Blinken la Beijing și a premierului indian Narendra Modi la Washington.

Emisiunea „Impact Global”-Contraofensiva ucraineană și suportul NATO pentru R.M./18.06.2023

Ucraina a început mult așteptata contraofensivă. Care este situația de pe front și cum se desfășoară acțiunile discută în această seară jurnalistul TVR MOLDOVA Constantin Uzdriș și invitatul său permanent, expertul în Relații Internaționale și probleme de securitate de la București Mihai Isac în cadrul emisiunii Impact Global.

Emisiunea „Impact Global”/Distrugerea barajului de la Nova Kahovka/11.06.2023

Contraofensiva ucraineană și distrugerea barajului de la Nova Kahovka va fi una dintre temele discutate în cadrul emisiunii „Impact Global” de la TVR MOLDOVA, de către jurnalistul Constantin Uzdriș și invitatul său permanent, expertul în relații internaționale și probleme de securitate, Mihai Isac. Cel de al doilea subiect analizat va fi Summitul Formatului București 9, unde s-a discutat despre securitatea la Marea Negră și ajutorul pe care trebuie să-l primească Republica Moldova. La final Generalul Virgil Bălăceanu va face o retrospectivă a exercițiilor militare care se desfășoară în aceste săptămâni pe mai multe continente.

Emisiunea „Impact Global”/04.06.2023

..Emisiunea „Impact Global”/28.05.2023

La 1 iunie în Republica Moldova sunt așteptați peste 44 de lideri europeni la cel de al doilea Summit al Comunității Politice Europene. Acest subiect va fi dezbătut astăzi în cadrul emisiunii „Impact Global” de la TVR MOLDOVA de către jurnalistul Constantin Uzdriș și invitatul său permanent, expertul în relații internaționale și probleme de securitate, Mihai Isac. Al doilea subiect abordat va fi situația din Ucraina și luptele de aproape un an dus în jurul orașului Bahmut. În partea a treia a emisiunii Angela Grămadă, președintele Asociației Experts for Security and Global Affairs, România se va referi la negocierile dintre Armenia și Azerbaidja pe marginea conflictului din Nagorno-Karabakh.

Emisiunea „Impact Global”/21.05.2023

Emisiunea „Impact Global”/14.05.2023