Telejurnalul orei 18:00 / 01.03.2024

Telejurnalul orei 18:00 / 01.03.2024

Telejurnalul orei 18:00/29.02.2024

Telejurnalul orei 18:00/27.02.2024

Telejurnalul orei 18:00 / 23.02.2024

Telejurnalul orei 18:00 / 23.02.2024

Telejurnalul orei 18:00/21.02.2024

Telejurnalul orei 18:00/20.02.2024

Telejurnalul orei 18:00 / 16.02.2024

A fost lansat un nou volum dedicat vieţii şi operei marelui poet Grigore Vieru

La Biblioteca Basarabia, din Soroca, s-a lansat un nou volum dedicat vieţii şi operei marelui poet Grigore Vieru. Cartea a fost scrisă, în doar trei săptămâni, de preotul Mihai Milea, din România. Biblioteca din Soroca este prima din Republica Moldova unde pasionaţii de lectură, dar şi cei care apreciază operele lui Vieru, s-au putut întâlni cu autorul lucrării.

„Târgul de Primăvară” din PMAN a adus alături meșteșugari din toată Republica Moldova

Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău s-a transformat în punctul de întâlnire al meșteșugarilor basarabeni cu iubitorii de frumos. Vizitatorii tradiţionalului "Târg de Primăvară" aleg daruri pentru cei dragi de la tarabele cu obiecte de artizanat şi îşi fac fotografii la căsuța lui Dragobete.

Scriitor român Mircea Cărtărescu a făcut, în premieră, o vizită la Chişinău

Ieri, de Ziua Naţională a Lecturii, consacratul scriitor român Mircea Cărtărescu a făcut, în premieră, o vizită la Chişinău. Cu această ocazie, a primit o înaltă decoraţie de stat, prin decret prezidenţial. Iar aseară, sala Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" a fost neîncăpătoare pentru publicul basarabean care a vrut să îl cunoască pe autorul de peste Prut. Evenimentul, sub genericul "Un om care scrie", a fost moderat de scriitorul Emilian Galaicu-Păun şi a fost transmis în direct de TVR MOLDOVA.

Rusia refuză să îl rețină și să îl extrădeze pe fugarul Ilan Șor

Interpol Moldova a primit răspuns din partea Federaţiei Ruse la solicitarea de arestare şi extrădare a fugarului Ilan Şor. Şeful biroului din Republica Moldova, Viorel Ţentiu, a declarat, la un post de televiziune, că autorităţile ruse au trimis un mesaj aberant.

Mircea Geoană: Pentru moment, nu există riscul ca RM să fie atacată de Federaţia Rusă

Pentru moment, nu există riscul ca Republica Moldova să fie atacată de Federaţia Rusă, în contextul războiului din Ucraina. Este declaraţia lui Mircea Geoană, secretarului adjunct al NATO, făcută în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA, la Bruxelles. Totuşi, războiul hibrid, tot mai agresiv, dus de Moscova, continuă, a mai spus Geoană. Potrivit înaltului oficial, Alianţa Nord–Atlantică acordă tot sprijinul Chişinăului pentru a depăşi această perioadă dificilă.

Fragmentele de dronă găsite la Etulia și acordurile cu CSI au încins spiritele în Parlament

Astăzi, în Parlamentul de la Chişinău s-a cerut şi audierea ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, în legătură cu incidentul de securitate de la începutul săptămânii, când fragmentele unei drone ruseşti de luptă au căzut în sudul Republicii Moldova. Iniţiativa a fost, însă, respinsă. Puterea şi opoziţia s-au certat şi când a fost vorba de denunţarea a trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente.

Forumul Internațional "Siguranța Online a Copiilor"

Autorităţile de la Chişinău vor prelua practicile europene pentru a eficientiza combaterea abuzurilor și exploatării sexuale a copiilor în mediul online. Fenomenul a luat amploare în Republica Moldova, iar anual sunt raportate mii de cazuri. Subiectul este discutat la un forum internaţional, care a adunat la Chişinău autorităţi, diplomaţi, specialişti IT şi membri ai societăţii civile.

Peste 150 de transportatori de pasageri și-au arătat nemulțumirea față de noul Cod Rutier

Peste 150 de transportatori de pasageri din Republica Moldova şi-au parcat, azi-dimineaţă, vehiculele în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău în semn de protest, nemulţumiţi de prevederile noului Cod Rutier. Ei spun că modificările aduse legii ar contravine practicilor europene şi le-ar afecta grav activitatea. De cealaltă parte, autorităţile susţin că noile prevederi vor face transportul public mai accesibil și mai sigur pentru cetățeni. Într-o reacţie pe pagina sa de Telegram, deputatul PAS Radu Marian, afirmă că printre protestatari s-ar infiltra şi persoane care ar avea legături cu gruparea criminală Șor.