Justiție

Gheorghe Cotorobai rămâne după gratii pentru încă 30 de zile

Gheorghe Cotorobai rămâne după gratii pentru încă 30 de zile

Principalul suspect în răpirea, violul şi omorul unei tinere însărcinate din Orhei, rămâne după gratii pentru încă 30 de zile. Magistraţii Judecătoriei Orhei i-au prelungit azi mandatul de arest preventiv.

ZFR

„- Cum pledaţi dumneavoastră? 

- Nevinovat. 

- De ce aţi spus că probele ar fi trucate? 

- Pentru că am probe. 

- Cine era atunci în maşina dumneavoastră dacă nu Ana-Maria? 

ZFR

- O altă persoană. 

- Cum o cheamă? Cine este şi dacă o cunoaşteţi? 

- O voi depune pe urmă. 

- Dar ce mai exact este trucat? ”

Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise. Suspectul, Gheorghe Cotorobai se declară nevinovat și susține că toate probele procurorilor ar fi truncate

VLADISLAV BOŞCANEAN, procuror: „Aflarea lui la libertate sau o altă măsură mai blândă ar da posibilitatea mai uşor să tergiverseze examinarea cauzei, inclusiv plecarea lui peste hotare. Am invocat că acesta ar putea să se eschiveze de a se prezenta în faţa instanţei de judecată şi în mod special, să încerce să influenţeze martorii acuzării”.

Avocatul lui Cotorobai consideră arestul în penitenciar o măsură prea dură și a cerut arest la domiciliu. Cererea a fost respinsă de către magistraţi.  

VLADISLAV TELEBA, avocatul învinuitului: „Am solicitat ca să fie modificată în arest la domiciliu cu invocarea că la domiciliu lui Cotorobai sunt patru camere de luat vederi şi poate fi monitorizat de ambele inspectorate de poliţie: Orhei sau Teleneşti”.

Astăzi au fost audiați și patru martori însă procurorii nu au oferit detalii. Reamintim că pe 12 aprilie, victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în luna a şasea, a urcat într-o maşină de ocazie, după care a dispărut. După opt zile, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa lui Gheorghe Cotorobai, din satul Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Gheorghe Cotorobai a fost arestat prevenitiv şi este învinuit de răpirea unei persoane, omor şi viol și riscă detenţie pe viaţă.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter