Emisiunea „Obiectiv Comun”- Politica de testare și tratament HIV/SIDA/08.06.2023

Infecţia cu virusul HIV nu este o sentinţă. Până în data de 15 iunie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova au loc o serie de activități de promovare a testării la HIV și de reducere a discriminării față de persoanele confirmate pozitiv. Testarea înseamnă prevenirea bolii şi chiar a morţii, iar aceasta se efectuează în mod gratuit şi anonim. Pericolul acestui virus, prevenirea şi tratamentul HIV/SIDA SUNT sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. Invitaţiei ediţiei sunt: IURIE CLIMAȘEVSCHI - coordonator Programul Național pentru Prevenirea și Controlul HIV/SIDA; SERGHEI CRAVEŢI - şef Departament ,,Iniţiativa Pozitivă”, MONICA DAN - coordonatoarea Departamentului de Monitorizare din cadrul ARAS România.

Emisiunea „Obiectiv Comun”-Potențialul turistic al R. Moldova/07.06.2023

Emisiunea „Obiectiv Comun”-Sesiunea de bacalaureat 2023, condiții și rezultate/06.06.2023

Bacalaureatul este un examen de importanţă majoră în sistemul de învăţământ şi reprezintă încheierea studiilor liceale. Liceenii au susţinut astăzi examenul la limba şi literatura română. Specificul sesiunii de bacalaureat 2023 şi reformele din sistemul educaţional sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. Invitaţii ediției sunt: LILIA IVANOV - director Agenţia pentru Curriculum şi Evaluare; DANIELA VACARCIUC - director Liceul Teoretic ,,Vasile Alecsandri” Chişinău; MARIAN STAŞ - expert în educaţie.

Emisiunea „Obiectiv Comun”-Ziua mondială a mediului, obiectivul de decarbonizare/05.06.2023

Uniunea Europeană a stabilit obiective foarte ambițioase pentru reducerea emisiilor și își propune să fie primul continent din lume care să devină neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Şi Republica Moldova se aliniază tranziţiei verde. În contextul Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită anual pe 5 iunie, Ministerul Mediului va organiza, până pe 10 iunie, „Săptămâna Verde”. Prioritățile de mediu pentru R. Moldova în contextul integrării europene, decarbonizarea sectorului economic pentru neutralitate de carbon până în 2050 sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. Invitaţii ediţiei sunt: INA COȘERU - vicepreședinte Comisia parlamentară de Mediu; GRIGORE STRATULAT - secretar de stat Ministerul Mediului; TUDOR PUIU - medic igienist ANSP; MIRCEA FECHET - fost ministru al Mediului România.

Portret Obiectiv/03.06.2023

Emisiunea „Obiectiv Comun”/02.06.2023

Emisiunea „Obiectiv Comun”-Ziua mondială fără tutun: pericolul fumatului, soluţii/31.05.2023

Statistica fumătorilor din Republica Moldova arată valori ridicate la nivel de populaţie. În pofida măsurilor întreprinse de autorități, precum majorarea taxelor pentru țigări, imprimarea imaginilor și avertismentelor de sănătate pe pachetele de țigări, numărul fumătorilor continuă să fie mare. Prevederile Legii antifumat, care a intrat în vigoare în mai 2016, respectarea acesteia în localurile de recreere şi impactul fumatului sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. Invitaţii ediţiei sunt: ION ŞALARU - director adjunct Agenția Națională pentru Sănătate Publică; ELENA CIOINA - jurnalistă specializată în domeniul sănătății, coordonator media la Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate; VEACESLAV IONIŢĂ - expert în politici economice. Moderator - Andreea Iriciuc, producător - Ana Iacub.

Emisiunea „Obiectiv Comun” Managementul integrat al râului Nistru/30.05.2023

Circa 70% din suprafaţa planetei este acoperită cu apă, care are un rol crucial pentru existenţa vieţii pe Pământ. În acest sens, râurile reprezintă un element cheie al circuitului în natură. Pentru Republica Moldova, Nistru este un râu cu un potenţial imens, probabil încă neexploatat pe deplin, dar şi un loc de atracţie turistică. Situaţia actuală a fluviului Nistru, pericolul pe care-l reprezintă staţiile hidroelectrice şi rolul râului în economia regiunii şi în menţinerea balanţei ecologice sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. Invitaţii ediţiei sunt: RADU CAZACU - director Agenţia ,,Apele Moldovei”; ILIE TROMBIŢCHI - expert de mediu, membru Comisia Nistreană; ELENA ZUBCOV - doctor habilitat în biologie, profesor, șefa Centrului de Cercetare a Hidro Biocenozelor și Ecotoxicologiei al Institutului de Zoologie; ELENA CULIGHIN - director Centrul Național de Mediu. Reporter - Ana Crețu, moderator - Elena Guțu, producător - Ana Iacub.

Emisiunea „Obiectiv Comun”/29.05.2023

Circa 50 de de șefi de state și guverne și oficiali europeni vin în Republica Moldova la ediţia a doua a Summitului Comunității Politice Europene. Evenimentul reprezintă un sprijin diplomatic important pentru țara noastră într-o perioadă dificilă, fiind un mesaj clar că Republica Moldova nu este singură. De asemenea, acest eveniment reconfirmă susținerea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, dar și expresia angajamentului de a contribui la o Europă pașnică, stabilă și prosperă. Consolidarea relației Republicii Moldova - Uniunea Europeană, eforturile privind aderarea la UE şi stabilitatea și cooperarea regională sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. Invitaţii ediției sunt: STELA LEUCĂ – secretar de stat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene; IRINA TOLSTOUSOV- șef direcție Agenția de Investiții; EUGEN BOICO – autor brandul de țară Pomul Vieții; FLORIN JIANU – președinte Consiliul Național al IMM-urilor din România.

Emisiunea „Obiectiv Comun”/26.05.2023

Emisiunea „Obiectiv Comun”/25.05.2023

Emisiunea „Obiectiv Comun”/24.05.2023

Emisiunea „Obiectiv Comun”/23.05.2023

Emisiunea „Obiectiv Comun”/22.05.2023

Portrte Obiectiv: Liliana Nicolăescu-Onofrei „Eu cred în generaţiile viitoare”/20.05.2023