Recomandări

Emisiunea Caravana TVR Moldova „LA TINE-N SAT” la Roşcani, Străşeni

post-img
Caravana „La tine-n sat”

Casă de Cultură din Roşcani, Străşeni a fost parţial reparată şi dotată cu mobilier. 3,7 milioane de lei au fost alocate în două tranşe prin Proiectul guvernamental „Satul european”. După renovare, instituţia a fost redenumită în Centrul Multifuncţional şi găzduieşte Oficiul Medicilor de Familie, Biblioteca publică, săli de festivităţi şi de fitness. Unele spaţii sunt închiriate de micii antreprenori din localitate. Când vor fi efectuate reparaţiile exterioare, aflăm sâmbătă, 14 septembrie 2024, ora 16.00, la o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

ZFR

Ecaterina Mura, de profesie tehnolog-modelier, şi-a deschis în Centrul multifuncțional Roşcani un atelier de croitorie. Astfel, ea a devenit unul dintre primii  oameni din sat, care a închiriat un spaţiu modern, necesar micii afaceri de familie.

Caravana „La tine-n sat”


Un grup de iniţiativă coordonat de Primăria Roşcani a renovat fântânile din sat. Proiectul a fost susţinut cu cca 40 de mii de lei de Organizația „Diaconia”, membră a Federației „Filantropia" a Patriarhiei Române. Pentru a avea acces la apă potabilă, consumatorii din satul Roşcani îşi pun mari speranţe în realizarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, finanțat de Guvernul Germaniei, ce prevede construcţia tronsonului de apeduct Chișinău-Strășeni-Călărași. 

Caravana „La tine-n sat”


Drumurile neasfaltate, inclusiv cele care duc spre şcoală şi grădiniţă, deveneau impracticabile mai ales pe vreme rea. Din cauza lipsei de bani în bugetul loval, oamenii au fost nevoiţi să contribuie la reparaţia străzilor, atât  financiar, cât şi cu braţe de muncă. 

ZFR

Grădiniţa din satul Roşcani, raionul Străşeni, a beneficiat de asistenţă tehnică şi financiară din partea Guvernului României. Cu suma de 380 de mii de lei, autorităţile au reuşit să repare acoperişul instituţiei.  

Caravana „La tine-n sat”


Emisiunea Caravana TVR  Moldova LA TINE-N SAT este difuzată sâmbăta, ora 16.00, la TVR Moldova. Realizator şi producător Tatiana Chetrari.

Caravana „La tine-n sat”

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter