Social

Pericol pe străzi: Un șofer beat criță a fost la un pas să lovească o mamă cu doi copii pe trecerea de pietoni

video

Un şofer beat criţă a fost la un pas să lovească aseară o mamă cu doi copii care traversau strada pe zebră, în sectorul Botanica din Chişinău. Câteva minute mai târziu, acelaşi conducător auto a provocat un accident, din fericire fără victime. Poliţiştii au descoperit că bărbatul avea o alcoolemie de aproape nouă ori mai mare decat maximul prevăzut de lege.

ZFR

O cameră de bord a filmat momentul în care şoferul a trecut cu viteză pe o trecere de pietoni din sectorul Botanica, chiar în momentul în care o mamă cu doi copii traversa strada. S-a întâmplat ieri, în jurul orei 17.00. Câteva minute mai târziu, acelaşi şofer a provocat un accident pe strada Sarmisegetuza.


La faţa locului a intervenit imediat poliţia. Etilotestul le-a arătat oamenilor legii că bărbatul avea 1,33 de mg/l alcool în aerul expirat, adică de aproape nouă ori mai mult decât maximul prevăzut de lege.


NATALIA STATI ofiţer de presă, Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău: „În urma impactului nimeni nu a avut de suferit. Preliminar, onducatorul auto a urcat în stare de ebrietate la volan. Pe caz a fost inițiat un proces penal, iar persoana culpabilă riscă amendă de la până la 125 de mii de lei, închisoare de la 1 la 3 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.”

ZFR


Reamintim că, pe 7 septembrie, au intrat în vigoare modificările legislative ce prevăd dublarea amenzilor pentru cei care urcă la volan în stare avansată de ebrietate, de la 75.000 de lei la 150.000. 


Doar de la începutul acestui an, poliţiştii de patrulare au prins aproape patru mii de şoferi care au condus beţi. Unii dintre ei au provocat peste 200 de accidente, în urma cărora 11 persoane au murit, iar alte 136 au fost rănite.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter