Social

Alegeri pentru Consiliul Național al Elevilor: Proces electoral după un nou regulament

video

În 10 octombrie, în şcolile din Republica Moldova vor avea loc alegeri pentru Consiliul Naţional al Elevilor. Potrivit Ministrului Educaţiei, în premieră, anul acesta procesul electoral va funcţiona după un nou regulament, aprobat în 2023.

ZFR

DAN PERCIUN ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Ceea ce noi ne-am dorit foarte mult să obţinem este ca această structură să fie cu adevărat independentă de Minister, să reprezinte o voce puternică în dialogul cu noi, în politicile pe care le implementăm pentru sistemul nostru educaţional şi să fie cu adevărat reprezentativă, iar membrii în Consiliul Naţional al elevilor să simtă că au în spate zeci, mii de elevi, vocea cărora o reprezintă în raport cu instituţiile statului."


Dacă până acum componenţa consiliului era definitivată de Minister, potrivit noului regulament, membrii lui vor fi selectaţi de elevi. Alegerile vor avea loc anual, la fiecare început de octombrie. Pentru a-i susţine pe copiii, Agenţia de Tineret va cheltui 3,5 milioane de lei pentru activităţi de informare, instruire şi finanţare a iniţiativelor elevilor din consiliile teritoriale şi cel naţional.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter