Actualitate

Premierul Dorin Recean convoacă o ședință la Centrul Anticriză a MAI

post-img
IGSU

Premierul Dorin Recean a convocat la ora 16.00 o ședință la Centrul Anticriză al Ministerului de Interne la care vor participa toți reprezentanții structurilor de forță și ai autorităților publice locale din zonele afectate de ploile torențiale.

ZFR

 La ședință vor participa toți reprezentanții structurilor de forță și ai autorităților publice locale din zonele afectate de ploile torențiale, pentru a coordona eforturile și a evalua situația în timp real. „Ne concentrăm pe asigurarea unui răspuns prompt în toate zonele afectate. Toate serviciile publice de intervenție sunt mobilizate și lucrează intens pentru a înlătura consecințele intemperiilor”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

În prezent se desfășoară peste 26 de intervenții pentru pomparea apei în cinci raioane ale țării: Cantemir, Hîncești, Leova, Strășeni, Cimișlia și Ștefan Vodă. Pe lângă aceste acțiuni, se întreprind măsurile necesare pentru a restabili accesul pe anumite porțiuni de drumuri afectate.

Cetățenii sunt îndemnați să urmeze cu strictețe recomandările autorităților, pentru siguranța lor și a celor din jur. Evitați deplasările neesențiale în zonele afectate, informați-vă doar din surse oficiale și, în caz de necesitate, sunați la 112.

După ședința de la ora 16.00, prim-ministrul va merge în raionul Leova, pentru a evalua situația în urma intemperiilor.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter