Actualitate

Igor Grosu, despre referendumul din 20 octombrie: „Este vorba de soarta acestei țări, nu de cariera unui politician sau unui partid politic”

post-img
Igor Grosu, la Punctul pe AZi

Referendumul din 20 octombrie nu presupune o decizie legată de cariera unui politician sau a unui partid politic, ci o decizie legată de soarta Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi.

ZFR

Potrivit lui Grosu, Parlamentul urmează să se întrunească mai rar în ședințe plenare în perioada de până la alegerile din 20 octombrie 2024. Asta pentru că deputații trebuie să se concentreze pe „acest exercițiu electoral”. 

„Acum trebuie să ne concentrăm pe acest exercițiu electoral, care nu e despre actori sau lideri politici, este mai mult decât atât. Este un moment în care decizia aparține oamenilor și toți trebuie să înțeleagă că este vorba de soarta acestei țări, nu de cariera unui politician sau unui partid politic”, a declarat Igor Grosu în platoul TVR Moldova. 

De asemenea, în contextul ingerințelor de la Kremlin în treburile interne ale Republicii Moldova, inclusiv propaganda, Igor Grosu spune că Republica Moldova  nu are dreptul să rateze această ocazie, de a deveni parte a familiei europene, „pentru că votăm pentru viitorul nostru, nu pentru mofturile imperialiste ale unor dictatori de la Kremlin, care vor să restabilească ceea ce nu mai pot restabili”.

Amintim, la 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale, concomitent cu un referendum constituțional, în cadrul căruia cetățenii Republicii Moldova vor trebui să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter