Recomandări

„Dialoguri Colorate” cu pictorul și poetul Andrei Gamarț

post-img
Dialoguri Colorate

Emisiunea “Dialoguri Colorate” își schimbă locația. De acum încolo, interviurile vor fi filmate la Iusty Art Gallery, o galerie de artă contemporană, ce pune accent pe promovarea artiștilor locali, dar și pe organizarea unor evenimente culturale. Invitatul ediției este artistul vizual și poetul Andrei Gamarț, stabilit de mai mulți ani la București.

Andrei Gamarț s-a născut în 1980 la Chișinău. Pictor și poet, artistul impresionează atât prin limbajul plastic, cât și prin stilul poetic. De curând, Andrei Gamarț și-a expus lucrările la Iusty Art Gallery sub titlul “Mirare”. 

Dialoguri Colorate

 Opera sa explorează granițele dintre realitate și imaginar, creând o atmosferă onirică, ce invită privitorul să contemple și să reflecteze asupra unor teme fundamentale precum memoria și materia, timpul, lumina, fragilitatea existenței și situarea acesteia în lume. Expoziția “Mirare” marchează un moment de revenire a artistului Andrei Gamarț în spațiul cultural al Republicii Moldova. Picturile vor fi expuse până pe 31 octombrie 2024. 

Dialoguri Colorate

 În interviu, telespectatorii vor afla din ce motiv a plecat în România, cum îmbină poezia și pictura, dar și dacă arta îi asigură un trai decent.

Dialoguri Colorate

Urmăriți sâmbătă, la ora 10, pe TVR Moldova, noua ediție a emisiunii „Dialoguri Colorate”. Reluare, vineri, 18 octombrie, ora 12:30. 

 Emisiunea este filmată la Iusty Art Gallery. 

 Vedeți și alte episoade ale emisiunii „Dialoguri Colorate” pe canalul de YouTube:

https://youtube.com/playlist?list=PLFFshvOJiVM-JIw771BbvyPdyTNOOkoGy&si=6ENOCLmj19Z_OA3U 

 Fiți cu ochii și pe rețelele sociale:

 Anatol Fornea - https://www.facebook.com/anatol.fornea/  

author-img_1

Cristian Sava

Reporter