Social

Peste 400 de oferte de muncă în instituţiile publice au fost prezentate astăzi la Târgul de Cariere. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Guvernului

video

Peste 400 de oferte de muncă în instituţiile publice au fost prezentate astăzi la Târgul de Cariere. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Guvernului din Chişinău. Persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă au putut afla informaţii chiar de la angajatori din domenii precum economie, justiție, tehnologii informaționale sau resurse umane.

Târgul de Cariere a adunat, la Guvern, reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, ministerelor sau agenţiilor publice. Ei au avut rolul de a le prezenta vizitatorilor ofertele de angajare în cadrul instituţiilor pe care le reprezintă. Cele mai multe funcții vacante sunt în instituţiile de forţă şi la Ministerul Finanţelor.

VALENTINA DONICI specialist principal, Agenţia pentru Securitate Cibernetică. „Reprezin Agenţia pentru Securitate Cibernetică, este o agenţie relativ tânără formată în 2023. În principal suntem în căutare de specialişti în domeniul IT, aici poziţia este mai înaltă respectiv salariul este de la 21 de mii de lei. În total Agenţia are nevoie de 45 de angajaţi. La moment, avem 14 angajaţi şi restul poziţiilor sunt vacante”.

OLGA RANGA şef, Secţia Resurse Umane, IGP. „La moment, în cadrul IGP avem o deficienţă de 1200 funcţii vacante. Din denumirea instituţiei în mare parte avem funcţii publice cu statut special de poliţişti. Criteriile generale pe aspect legislativ ar fi vârsta de 18 ani, studiile de specialitate, să fie apt din punct de vedere medical  În medie ar fi o sumă de 10 mii de lei, de aici pornim”.

NATALIA APARATU consultant principal, Ministerul de Finanţe. „La moment avem mai multe funcţii vacante, cu mai multe atribuţii. În prezent se defăşoară mai multe concursuri. Mai mult este vorba despre funcăţii de execuţie. Consulant, consultant superior, consultant principal. Salariul ca la toate instituţiile publice conform legii sunt în jur de 14-15 mii de lei pentru funcţiile de începător”.

La târgul de cariere de la Guvern au venit zeci de persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă.

DANIEL VODĂ purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Suplimentar la Târgul de Cariere este în desfăşurarea şi promovarea stagiilor plătite. Un program inovativ al Guvernului prin care se pferă o bursă de 3000 de lei tinerilor eligibili. Stagierile se fac în instituţii, iar persoanele care activează în acets domeniu de stagiere pot ulterior să fie angajate la stat fără concurs de angajare”.

Târgul de Cariere organizat de Guvern este la cea de-a doua ediţie. Persoanele care nu au reuşit să ajungă la ediţia din acest an, pot verifica funcţiile vacante din instituţiile publice pe platforma cariere.gov.md.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter