Politic

O nouă zi de promisiuni ale candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova

O nouă zi de promisiuni ale candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova

Şi astăzi, candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova s-au întrecut în promisiuni. În timp ce unii se arată preocupaţi de problemele diasporei, alţii - de cele ale cetăţenilor din ţară.

Octavian Ţîcu, candidatul Blocului Împreună, a lansat un nou spot electoral, în care promite schimbări, dacă va fi ales.

OCTAVAN ŢÎCU candidat, Blocul Împreună: „Împreună putem construi o viaţă mai bună pentru noi şi pentru generaţiile viitoare. Capul sus, prieteni. Viitorul este în mâinile noastre."

Într-o nouă postare video, candidatul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova din afara ţării să iasă la vot şi chiar le oferă informaţii despre secţiile de votare.

RENATO USATÎI candidat, Partidul Nostru „:Anunţ foarte important pentru cei care doresc să voteze peste hotare. Ataşez linkul la siteul meu rup.md unde vedeţi secţiile de vot pe care le vom avea în afara ţării."

Maia Sandu, candidatul PAS la funcţia de preşedinte, a publicat mai multe fotografii din timpul vizitei la o fabrică de textile. Ea le-a vorbit angajaţilor despre planurile sale.

MAIA SANDU, CANDIDAT PAS LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE „:"Voi promova mai multe măsuri: oferirea unui adaos la salariu de 3000 de lei, timp de 1 an, pentru fiecare tânăr care se angajează la primul loc de muncă, atragerea investițiilor în economie pentru creșterea salariului minim la 10 mii de lei și a salariului mediu la 25 de mii de lei pe lună, construcția a 2 huburi logistice - la Berești și Giurgiulești-Galați."

Şi candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat celor din diaspora. Într-un mesaj de pe o reţea de socializare, el le promite o viaţă mai bună, acasă.

ALEXANDR STOIANOGLO, CANDIDAT PSRM: "Nu voi vorbi doar despre reconectarea celor două părți ale societății noastre, ci despre cum putem transforma Moldova într-un loc unde să trăiești cu demnitate, să progresezi și să ai o carieră de succes. Un loc unde nu doar să vrei să te întorci, ci un pământ care te așteaptă și are nevoie de tine."

Candidatul indepentent, Tudor Ulianovschi, propune mai multe soluţii pentru sistemul de stabilire a preţurilor la medicamente.

TUDOR ULIANOVSCHI candidat independent: „Preţul la medicamente care sunt incluse pe lista medicamentelor compensate în Moldova şi pe care CNAM le implementează, trebuie să fie extinsă, iar preţurile la medicamente, mai joase."

author-img_1

Cristian Sava

Reporter