Sport

Victorie istorică pentru Lewis Hamilton

Victorie istorică pentru Lewis Hamilton

Cu lacrimi în ochi, Lewis Hamilton și-a adjudecat prima victorie în Formula 1 din 2021 încoace. Pilotul celor de la Mercedes a triumfat la Grand Prix-ul Marii Britanii, stabilind mai multe recorduri la finalul unei curse spectaculoase, marcată de numeroase depășiri.

Cursa de la Silverstone a avut în prim-plan cinci piloți. Este vorba despre reprezentanții echipelor Mercedes și McLaren, la care se adaugă campionul mondial în exercițiu, Max Verstappen. Au fost mai multe răsturnări de situație, provocate, în mare parte, de timpul nefavorabil din Marea Britanie. Cel mai mult a avut de suferit George Russell, care a plecat din pole position, dar a fost nevoit să se retragă din cauza unei defecțiuni. După o serie de intrări la boxe, poziția de lider a fost preluată de Lewis Hamilton, care a condus plutonul până la linia de sosire și s-a bucurat de victorie la Marele Premiu al Marii Britanii.

LEWIS HAMILTON, pilot, Mercedes: "Cred că a fost cel mai emoționant final al unei curse pe care l-am avut vreodată. Chiar nu mă așteptam la asta. A fost o cursă grozavă, dar când am ajuns pe linia ultimelor șapte tururi, mi s-a părut atât de mult. Eu îi vedeam pe băieții din spatele meu, în special pe Max Verstappen, care începea să se apropie."

Datorită acestui succes, Lewis Hamilton a ajuns la nouă victorii pe circuitul de la Silverstone, un record, în ceea ce privește numărul de victorii pe un singur traseu. În plus, britanicul a înregistrat cel mai mare interval dintre primul și cel mai recent succes obținut în Formula 1. Este vorba despre puțin peste 17 ani. De menționat că sportivul a ajuns la 104 victorii în Marele Circ.

Podiumul cursei de aseară a fost completat de olandezul Max Verstappen și britanicul Lando Norris. Campionul mondial în exercițiu domină autoritar în clasamentul piloților, la fel ca și Red Bull Racing în ierarhia constructorilor. Următoarea etapă din Formula 1 este programată pe 21 iulie și se va desfășura în Ungaria.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter