Sport

Taekwondo: Artiom Roșca, vicecampion mondial la juniori

Taekwondo: Artiom Roșca, vicecampion mondial la juniori

Luptătorul Artiom Roșca și-a adjudecat medalia de argint la Campionatul Mondial de Taekwondo printre juniori, versiunea olimpică. Sportivul din Republica Moldova a obținut cinci victorii, dar în finală a cedat în fața unui reprezentant al Greciei.


În categoria de până la 51 de kilograme, în care au concurat 49 de sportivi, Artiom Roșca a urcat pe treapta secundă a podiumul de premiere, fiind răsplătit pentru parcursul înregistrat cu medalia de argint. Elevul lui Vladislav Mazur a bifat cinci victorii, în fața rivalilor din Ucraina, Mongolia, Brazilia, Statele Unite și India.

În finală, însă, sportivul din Republica Moldova nu a reușit să-l învingă și pe grecul Aristeidis Psarros. Artiom Roșca a cedat în două runde și s-a oprit la un pas de aurul mondial.

La Campionatul Mondial de Taekwondo, versiunea olimpică, rezervată participanților de până la 18 ani, concurează, în total, peste o mie de sportivi din 142 de țări, ceea ce reprezintă un record pentru această categorie de vârstă. Competiția se desfășoară în Coreea de Sud.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter