Actualitate

Noi promisiuni în campania pentru Președinție

Noi promisiuni în campania pentru Președinție

Unii dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru preşedinţia Republicii Moldova au prezentat astăzi noi soluţii, în viziunea lor, pentru cele mai grave probleme cu care se confruntă ţara. Alţii au vorbit despre vizitele făcute în diferite zone ale Republicii Moldova, unde s-au străduit să îi convingă pe cetăţeni că merita să îi voteze.

 Ion Chicu, candidatul PDCM la funcția de președinte al Republicii Moldova, a făcut în câteva zile un tur al unor întreprinderi din Bălți, Ocnița și Edineț şi le-a prezentat angajaţilor programul său electoral.   

ION CHICU, candidat PDCM: "Am expus oamenilor viziunile și propunerile noastre pentru dezvoltarea economică a țării, inclusiv accentul sporit pentru reindustrializare. "

Iar Vasile Tarlev, candidatul Partidului "Viitorul Moldovei", apare într-un spot electoral, filmat într-o livadă, cu un măr în mână. El spune că pomicultorii vor fi susținuți să exporte liber, oriunde, dacă el va câștiga mandatul de președinte.

VASILE TARLEV ,candidat, Partidul "Viitorul Moldovei": „Pomicultorii șI legumicultorii vor fi susținuți, promovați și nu vor avea probleme cu blocare, stopare livrări, export, va fi o provocare pentru noi. Ei merită și este necesar”.

Andrei Năstase, candidat independent, a vorbit într-un clip postat pe o rețea socială despre contrabandă în Republica Moldova. El a declarat că fenomenul e în creștere și trebuie oprit.

ANDREI NĂSTASE candidat independent: „Astăzi, dacă observați, de la an la an, contrabanda crește cu cel puțin 50% anual. Asta înseamnă gaură în buget, mai puține salarii și pensii bune, mai puține alocații pentru sprijinirea familiei”.

Iar Renato Usatîi, candidatul formațiunii politice Partidului Nostru la președinție, a susținut, la o întânire cu locuitorii din Glodeni, că se va preocupa de bunăstarea vârstnicilor, dacă va fi ales. El a promis pensii mai mari, echivalente cel puțin cu salariul minim.

RENATO USATÎI, candidatul "PARTIDUL NOSTRU":  "Nicio pensie nu trebuie să fie mai mică de cinci mii de lei! Pensia minimă, inclusiv a persoanelor fără stagiul complet de muncă, dar care au ajuns la vârsta de pensionare, trebuie să fie echivalată salariului minim pe țară."

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor