Actualitate

Marcel Ciolacu, întrevedere la Chișinău cu Înaltpreasfinţitul Mitropolit Petru: Voi sprijini în continuare cu toată forța Mitropolia Basarabiei

post-img
întâlnire

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit, în cadrul vizitei oficiale efectuată în Republica Moldova, cu Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Petru.

"Un moment de suflet la Chişinău alături de ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor. 

L-am asigurat pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Petru că voi sprijini în continuare cu toată forța Mitropolia Basarabiei, inclusiv la nivel financiar pentru construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Republica Moldova. 

întrunire


Avem legături puternice, dar este nevoie și de o punte spirituală între cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, iar acest lucru se poate realiza doar prin intermediul bisericii", transmite premierul României, Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat astăzi o vizită la Chişinău. Oficialul român şi-a reafirmat sprijinul ferm pentru integrarea europeană şi a declarat că Guvernul de la Bucureşti va face eforturi pentru interconectarea Republicii Moldova la spaţiul european.

La Chişinău, Marcel Ciolacu a mai avut întrevederi cu președintele Maia Sandu, şeful Parlamentului, Igor Grosu, și cu mitropolitul Petru al Basarabiei.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter