Actualitate

Maia Sandu: Vreau să ajungem în ziua în care toată lumea înțelege cât de importantă este educația

post-img
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu a participat, astăzi, la Ședința solemnă dedicată Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ, unde a mulțumit Oamenilor Educației, care își dedică viața creșterii generațiilor de copii spre binele tuturor.

„Vreau să ajungem în ziua în care toată lumea înțelege cât de importantă este educația, profesia de cadru didactic este răsplătită pe merit, prestigiul unui profesor este la cel mai înalt nivel și învățământul nostru e competitiv și la standarde înalte. Pentru educație am revenit în țară, pentru educație mă voi strădui mereu, orice aș face și oriunde aș fi”, a declarat șefa statului.

În cadrul evenimentului, au fost acordate premii pedagogilor câștigători la categoriile „Profesorul anului”, „Învățătorul anului” și „Educatorul anului”. Președinta Maia Sandu a subliniat că țara noastră, pentru a reuși, are nevoie de oameni care se respectă și au grijă unul de altul, care se implică activ și continuu în comunitățile lor, și care rămân uniți în fața oricăror încercări de dezbinare. Președinta  a mulțumit tuturor profesorilor care reușesc să cultive aceste calități printre copiii din satele și orașele Moldovei.

„Țara noastră este ca o clasă - cu oameni diferiți, însă avem responsabilitatea să o ridicăm și să o ducem înainte pentru binele tuturor. Și cunoașteți foarte bine cât de important este fiecare om. Indiferent cât de mărețe ar fi obiectivele pe care mi le propun sau din cele pe care am reușit să le realizez, nu aș fi reușit niciodată de una singură.

O țară - ca și o clasă de elevi - pentru a reuși are nevoie de aceleași ingrediente - 

1. respect și grijă reciprocă, față de fiecare membru al comunității.

2. unitate autentică, rezistență în fața clevetirii și a oricăror încercări de a ne dezbina.

3. implicare activă în comunitate, adică să ne pese de cei din jur și să nu fim indiferenți. Să ne implicăm activ nu doar în educația elevilor noștri, ci și în soluționarea problemelor comunității - fiecare dintre noi are puterea de a face o diferență semnificativă în viața celor din jur. 

4. efort continuu - succesul și progresul pot fi atinse doar prin multă muncă”, a mai spus Maia Sandu.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter