Actualitate

Moldovan Brands Runway. Designeri din Republica Moldova, România şi Ucraina şi-au dat întâlnire la Chișinău

Moldovan Brands Runway. Designeri din Republica Moldova, România şi Ucraina şi-au dat întâlnire la Chișinău

Designeri din Republica Moldova, România şi Ucraina şi-au dat întâlnire în aceste zile la un festival denumit Moldovan Brands Runway. La eveniment au fost prezentate şi creaţii care reprezintă o fuziune dinamică a culturii basarabene tradiţionale cu moda contemporană.

MARCELA LOZOVANU, director executiv, Asociația Patronală din Industria Ușoară: „Avem 24 de designeri care vor defila pe main stage, şapte locaţii şi evenimente satelit, avem două expoziţii de creatori de modă şi nu doar şi avem un pop up shop care cuprinde peste 10 designeri creativi de bijuterii şi modă”.

Evenimentul organizat la Chisinau a fost și o platformă pentru tinerii creatori de modă.

DENIS VANG, designer vestimentar: „Aceasta este a doua mea colecţie de haine. Ea este în totalitate făcută manual. Sunt lucruri tricotate. Le fac împreună cu mama mea. Prezentăm astăzi o colecţie din 13 modele, care se numeşte: Joaca umbrelor.  Este despre etapa depresivă din viaţa unui om, despre stările sale”:

IULIA ALLERT, designer vestimentar: „Nu suntem pentru prima dată la acest eveniment, suntem practic participanţi activi la Moldovan Brands Runway. Sperăm că noi vom fi cei care vom ajuta moda din Moldova să fie recunoscută în toată lumea”:

Moldovan Brands Runway este organizat de ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub și Asociația Patronală din lndustria Ușoară cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UKaid.

CAROLINA TULGARA, director executiv, Ziphouse Fashion Innovation Hub: „Avem new names, ceea ce înseamnă că dăm oportunitatea celor care au colecţii mici dar totodată sunt super creativi, le dăm oportunitatea să-şi exprime această creativitate. Ca şi premieră pentru această ediţie este faptul că am oferit designerilor care au showroom-uri proprii ocazia să îşi organizeze evenimente private”.

Evenimentul a ajuns la cea de-a patra ediţie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter