Social

FOTO. Mii de oameni au participat la Festivalul Pădurii din acest weekend

post-img
eveniment

Reședința prezidențială de la Condrița a găzduit, în premieră, Festivalul Pădurii, un eveniment inedit ce se înscrie armonios în eforturile silvicultorilor și societății de a planta puieți forestieri pentru sporirea suprafețelor împădurite.

ZFR

Festivalul Pădurii vine să promoveze unitatea omului și a naturii și inițiativele frumoase ce contribuie la calitatea mediului și protejarea resurselor naturale.

eveniment

 

eveniment


Una din aceste inițiative este și „Programul Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor”, ce va aduce până în anul 2032 nu mai puțin de 145 000 ha de noi terenuri plantate cu păduri și suprafețe imense cu păduri reabilitate. Proiectul cu ample plantări forestiere  este inițiat de Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu și asumat de silvicultori în cooperare cu întreaga societate.

eveniment

 

ZFR
eveniment


Silvicultorii au avut o prezență activă la Festivalul Pădurii și au vorbit despre rolul fondului forestier, inclusiv prin expoziții în care s-au regăsit produsele pădurii, materiale promoționale și discuții despre campaniile de împădurire și posibilitatea de participare la ele.

eveniment


Atmosfera a fost amplificată de concerte live, ateliere creative și meșteșugărești, expoziții interesante și multe alte momente ce au promovat ecosistemul forestier și conștientizarea rolului pădurilor. Deși accesul a fot gratuit, participanții au avut posibilitatea să procure bilete speciale pentru ca banii obținuți să fie utilizați la plantările din această toamnă. Într-o perioadă în care problemele de mediu devin tot mai stringente, această solidaritate poate ajuta eforturilor de împădurire și de protejare a mediului înconjurător.

eveniment


Publicul a savurat la maximum posibilitatea de a cunoaște și discuta despre natură, probleme de mediu și soluții prin implicarea și contribuția fiecărui cetățean. 

eveniment


„Natura și oamenii s-au întâlnit la reședința de stat de la Condrița. Este unul dintre evenimentele pe care Moldsilva le-a planificat pentru a promova proiectele de protejare a mediului. Nu puteam găsi o altă zi mai potrivită pentru acest festival decât ziua în care specialiștii din silvicultură își sărbătoresc ziua profesională. Oamenii trebuie să înțeleagă importanța pădurilor pentru viața și sănătatea lor”, a spus Victor Durbală, directorul Moldsilva.

eveniment

author-img_1