Politic

Ion Chicu s-a lansat în campania electorală

Ion Chicu s-a lansat în campania electorală

Ion Chicu, candidatul Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei la funcţia de preşedinte, s-a lansat, astăzi, în campania electorală. În faţa Curţii Constituţionale din Chişinău el şi-a anunţat cele zece priorităţi pentru actul de guvernare, dacă va fi ales.

ZFR

ION CHICU, candidat PDCM la alegerile prezidenţiale: „Obiectivul de repunere a statului in slujba cetateanului va fi facut prin depolitizarea institutiilor, atragerea cadrelor profesioniste in structurile de stat si transmiterea sub controlul opotiziei parlamentare a institutiilor independente de stat inclusiv Curtea de Conturi, Comisia Electorala Centrala si Consiliul Audiovizualului”.


Stoparea exodului locuitorilor Republicii Moldova, asigurarea păcii și dezvoltarea economiei naționale sunt alte puncte din programul său electoral. Ion Chicu a condus Guvernul de la Chișinău între anii 2019 și 2020, cu votul deputaților socialiști și democrați. Înainte să fie premier, el a fost ministru al Finanțelor și consilier al fostului președinte Igor Dodon. A revenit pe arena politică la sfârșitul lunii martie 2021, când a anunțat crearea Partidulului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter