Social

Festivalul "Bunica&Bunelul Fest": Peste 100 de vârstnici din toată țara au participat la sărbătoare care le este dedicată

Festivalul "Bunica&Bunelul Fest": Peste 100 de vârstnici din toată țara au participat la sărbătoare care le este dedicată

Se bucură, din plin, de vârsta a treia! Peste 100 de vârstnici din mai multe raioane ale Republicii Moldova s-au întâlnit la Bălţi, la "Bunica&Bunelul Fest", o sărbătoare care le este dedicată. Au împărtăşit din experienţele lor despre viaţa activă după 60 de ani şi despre dialogul între generaţii. Au dansat, au cântat şi au zâmbit din toată inima, arătând că viaţa trebuie trăită intens la orice vârstă.

ZFR

Bunicii veniţi la festivalul din Bălţi s-au încărcat cu o doză bună de optimism, în special de la tinerii care au venit să-i susţină şi să le spună cât de mult învaţă de la ei.


Acţiunea şi-a propus, printre altele, apropierea vârstnicilor de tineri prin promovarea tradițiilor și valorilor populare. În cadrul unui târg, meşteri cu experienţă le-au împărtăşit doritorilor din secretele artei croșetatului și sculpturii în lemn.


VITALIE CURECHERU meșter popular: „ – Au fost persoane interesate, copii, tineri ? Da da au fost. Au foarte bucuroși, foarte activi, de-a asculta, de-a învăța ceva nou pentru ei.”


În Republica Moldova, persoanele în vârstă reprezintă aproape 24% din  populație, iar statisticile arată că ponderea cetăţenilor de peste 60 ani este în continuă creştere.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter