Actualitate

Un nou incident grav în parcul de distracţii „GagauziyaLand” din Congaz

Un nou incident grav în parcul de distracţii „GagauziyaLand” din Congaz

Un nou incident grav în parcul de distracţii "Gagauziyaland", din Congaz. Doi bărbați, de 34 și 36 de ani, care lucrau la rețeaua electrică s-au electrocutat. Au fost duşi de urgență la spital în Comrat, iar unul dintre ei e în stare extrem de gravă, la reanimare. Accidentul vine la o lună după ce o fetiţă de 10 ani şi-a fracturat piciorul, în timp ce se juca în parcul de distracţii pe o trambulină.

ZFR

Victimele lucrau la instalaţia electrică a parcului, chemaţi de administraţie în urma unei pene de curant care a avut loc vineri. Deocamdată nu este clar unde sunt angajaţi cei doi muncitori.


DIANA FETCO, purtător de cuvânt, IGP: „La fața locului s-a stabilit că doi bărbați de 34 și 36 de ani au fost electrocutați în timp ce efectuau lucrări la rețeaua electrică. Ambii au fost transportați de urgență la spital de către echipajul medical. La moment, persoana de 34 de ani se află în reanimare, iar celei de-a doua i se acordă ajutor medical”.


Administraţia "Gagauziyaland" nu a avut o reacţie în urma a ceea ce s-a întâmplat cu cei doi muncitor. Poliţia, însă, a susţinut că acest parc funcţionează fără autorizaţie de la Inspectoratul pentru Supraveghere Tehnică, lucru infirmat de administraţia zonei de agrement. A fost iniţiată o cauză penală privind activitatea ilegală a parcului, iar dosarul a fost trimis în judecată. Cât priveşte Inspectoratul pentru Supravegherea Tehnică din Comrat, reprezentanţii instituţiei ne-au spus că încă nu au finalizat ancheta incidentului de acum o lună, în urma căruia a avut de suferit fetiţa de 10 ani.

ZFR


VITALI PANAITOV, şef interimar, Direcţia teritorială supraveghere tehnică şi control Sud: „Voiam să vă întreb dacă inspectoratul a finalizat acele anchete de la primul incident? -Nu, noi încă nu am încheiat controlul. Încă e în proces. -Când vor fi gata şi de ce durează atât de mult? -Haideţi, eu acum sunt la faţa locului în urma celui de-al doilea incident. Sunt puţin ocupat. Noi nu am încheiat verificările, suntem în curs, de asta suntem şi noi aici”.


Contactat telefonic, şeful adjunct interimar al Inspectoratului Naţional pentru Supreveghere Tehnică, Sergiu Chircu, a refuzat să ne precizeze acum dacă au fost emise autorizaţiile necesare pentru Gagauziyland. Parcul de distraţii din Congaz este un proiect promovat de başcanul autonomiei găgăuze, Evghenia Guţul, susținută de fugarul condamnat Ilan Şor.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter