Politic

O delegație de oficiali din R. Moldova se află la Bruxelles. Cristina Gherasimov: „Explicăm colegilor din Comisia Europeană nivelul de aliniere a legislației noastre la standardele europene”

post-img
Delegație la Bruxelles

„Suntem la Bruxelles în această săptămână. Continuăm cu screening-ul bilateral și explicăm colegilor din Comisia Europeană legislația Republicii Moldova și nivelul de aliniere a acesteia la regulile și standardele europene”,a scris viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, într-o postare pe Facebook.

ZFR

„Împreună cu colegii de la Chișinău care reprezintă diferite instituții ale statului și cu cei din Comisie, vom parcurge trei capitole din acquis-ul comunitar - „Justiție, Libertate și Securitate”, „Reforma Administrației Publice” și „Funcționarea Instituțiilor Democratice”. 

Acest exercițiu ne ajută să vedem unde ne aflăm în raport cu legislația UE și cât mai avem de muncit pentru ca să ne putem bucura de standarde europene la noi acasă - ordine publică asigurată la cel mai înalt nivel - cu polițiști mai bine pregătiți și mai bine echipați, dar și cu frontiere mai securizate; servicii publice de calitate oferite de funcționari bine pregătiți și eficienți; precum și instituții democratice consolidate - care să lucreze în interesul cetățenilor”, a transmis Cristina Gherasimov.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter