Social

Cursuri gratuite pentru perfecționarea cadrelor didactice din Republica Moldova, finanțate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

post-img
Cursuri gratuite pentru perfecționarea cadrelor didactice din Republica Moldova, finanțate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Institutul Cultural European desfășoară, în perioada septembrie - octombrie 2024, proiectul Cursuri și cărți pentru perfecționarea cadrelor didactice din Republica Moldova. Acțiunea își propune să îmbunătățească calitatea și eficacitatea procesului educațional în Republica Moldova prin furnizarea de resurse și programe de formare destinate cadrelor didactice.

ZFR

Astfel, 200 de cadre didactice din învățământul primar și secundar general din Republica Moldova pot participa la cursuri online pentru creșterea atractivității și calității actului educațional în limba română. Totodată, participanții vor avea acces la o bibliotecă digitală cu cărți în limba română - respectiv ebookuri și audiobookuri, care vin în sprijinul elementelor de cultură, educație și identitate românească.

Cursurile vor contribui la promovarea și susținerea educației, la creșterea calității și atractivității actului educațional în limba română. Proiectul Cursuri și cărți românești pentru perfecționarea profesională a cadrelor didactice din Republica Moldova este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Asociația Obștească ”Institutul Cultural European”, cu sediul în Chișinău este o organizație non-guvernamentală dedicată promovării valorilor europene, drepturilor fundamentale ale omului, culturii și științei. Prin proiectele și inițiativele culturale, educaționale și civice desfășurate, Asociația are în vedere susținerea democrației și integrarea europeană. Activitatea noastră include lansarea și susținerea unor inițiative educaționale și culturale care să contribuie la îmbunătățirea accesului la informație, cunoaștere și valori europene. În acest sens, sprijinim completarea fondurilor de carte ale bibliotecilor publice și școlare cu lucrări ale autorilor români și străini, precum și organizarea de activități de formare pentru profesori.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter