Extern

Contraofensiva ucraineană înregistrează pierderi masive. Dmitri Peskov: Ucraina a fost în mare parte demilitarizată

post-img
Dmitry Peskov

Numărul morţilor după distrugerea barajului Kakhovka creşte la 16, iar alţi 31 sunt dispăruţi Biden: Transferul de arme nucleare tactice în Belarus este „absolut iresponsabil” Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov: Ucraina a fost în mare parte demilitarizată, scrie mediafax.ro.

Atacurile ruseşti din Ucraina au ucis cinci civili şi au rănit încă opt, inclusiv doi copii, în ultimele 24 de ore, au informat autorităţile regionale pe 18 iunie. Rusia a vizat regiunile Doneţk, Lugansk, Herson, Harkiv, Zaporihiv, Dnipropetrovsk, Mykolaiv, Sumi şi Cernihiv.

Estul Ucrainei se confruntă cu cele mai mari pierderi de vieţi omeneşti: 1.565 de civili au murit şi alţi 3.705 au fost răniţi de la începutul invaziei.Zona sudică a ţării este supusă zilnic atacurilor ruseşti, din noiembrie anul trecut când armata ucraineană eliberat capitala regională Herson şi malul de vest al râului Nipru.

Potrivit raportului, Rusia a mai pierdut 3.984 de tancuri, 7.729 de vehicule blindate de luptă, 6.571 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 3.847 de sisteme de artilerie, 610 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 364 de sisteme de apărare aeriană, 314 avioane, 304 elicoptere, 3.371 de drone şi 18 ambarcaţiuni

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter