Actualitate

Secretarul de stat Valeriu Mija, discuție cu oficialii NATO despre consolidarea rezilienței și securității Republicii Moldova

post-img
întrevedere

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Valeriu Mija, a avut o convorbire de curtoazie cu șeful interimar al Biroului de legătură NATO din Republica Moldova, Justin Suni, însoțit de ofițerul politic al Biroului, Simona Spinaru.

ZFR

În cadrul discuțiilor, s-a făcut o trecere în revistă a programelor și proiectelor comune menite să consolideze reziliența Republicii Moldova. De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța diplomației publice și perspectivele pentru continuarea activităților comune care vor contribui la promovarea culturii de securitate în Republica Moldova.

În context, Justin Suni a reiterat sprijinul neclintit al Alianței pentru suveranitatea, independența, integritatea teritorială și respectul pentru neutralitatea constituțională a Republicii Moldova. Oficialul NATO a subliniat, de asemenea, sprijinul puternic al NATO pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, care este, fără îndoială, în beneficiul tuturor cetățenilor.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter