Sport

Naționala de rugby a Republicii Moldova începe o nouă aventură în Divizia Conference

sport

Naționala de rugby a Republicii Moldova va începe sâmbătă o nouă aventură în Divizia Conference, a treia ca valoare din Europa. Primii adversari ai "haiducilor" vor fi jucătorii selecționatei din Turcia, cu care se vor confrunta pe stadionul "Dinamo" din Chișinău. Băieții antrenați de Veaceslav Titica contează pe susținerea suporterilor.

ZFR

ANATOL CURECHI, președinte, Federația de Rugby a Republicii Moldova: Vorbim despre trei meciuri în grupa C, unde naționala Republicii Moldova trebuie să obțină, evident, trei victorii. Din păcate, doar o partidă se va disputa la Chișinău, dar ne bucurăm că primul meci este jucat acasă. Este un imbold pentru jucătorii noștri să se manifeste la nivel.

IGOR MIȘIN, căpitan, naționala de rugby a Republicii Moldova: Avem un public fenomenal. Susținerea lor ne ajută de fiecare dată să avem puteri atunci când ne pare că nu mai putem înainta.

Ultima dată, "haiducii" au întâlnit reprezentativa Turciei cu aproximativ un an în urmă. Partida s-a disputat atunci la Istanbul, iar victoria a fost de partea naționalei Republicii Moldova, care s-a impus cu scorul categoric de 33 la 14.

VEACESLAV TITICA, selecționer, naționala de rugby a Republicii Moldova:  Pun accent pe jocul nostru, să fim organizați, începând cu primele lovituri și cu grămada ordonată.

Au intervenit câteva schimbări forțate în lotul "haiducilor". Trei jucători experimentați sunt accidentați, iar în locul lor vor intra pe teren trei debutanți. Este vorba despre Ion Gratii, Igor Timoșco și Adrian Olăriță.

VEACESLAV TITICA, selecționer, naționala de rugby a Republicii Moldova:  Cu fiecare echipă trebuie să reușim un scor cât mai mare și să obținem punctul bonus necesar.

După meciul cu Turcia, naționala Republicii Moldova va juca, pe cinci octombrie, în deplasare, cu Serbia. A treia partidă din Divizia Conference va avea loc în luna mai a anului viitor. În cazul în care "haiducii" vor ocupa prima poziție din grupă, echipa antrenată de Veaceslav Titica va juca în barajul pentru promovarea în liga Trophy, a doua ca valoare din Europa.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor