Actualitate

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și omologul său spaniol, Margarita Robles, au semnat la Madrid scrisoarea de intenție pentru consolidarea cooperării în domeniul apărării

post-img
întrunire

Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi a efectuat o vizită oficială la Madrid, la invitația Ministrei apărării a Regatului Spaniei, Margarita Robles.

ZFR

Cei doi oficiali au avut o întrevedere bilaterală, în cadrul căreia au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul apărării şi perspectivele de consolidare a relațiilor dintre cele două ministere. Totodată, Anatolie Nosatîi și Margarita Robles au făcut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre și modalitățile prin care Regatul Spaniei ar putea să sprijine Republica Moldova în obiectivul de consolidare a capacităților de apărare.

În acest context, ministrul Nosatîi a mulțumit părții spaniole pentru asistența în cadrul parteneriatului bilateral, dar și pentru contribuția la programele Instrumentului European pentru Pace al Uniunii Europene și Pachetului sporit de asistență în cadrul Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare pentru Republica Moldova (Tailored Support Package — Enhanced DCBI).

Totodată, Anatolie Nosatîi a apreciat susținerea Regatului Spaniei în parcursul european al Republicii Moldova, obiectiv strategic vital care va asigura dezvoltarea pe mai multe paliere a țării, dar și un mediu mai sigur și prosper pentru cetățeni.

La final, cei doi oficiali au semnat o scrisoare de intenție pentru promovarea cooperării în domeniul apărării între ambele țări.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter