Actualitate

Summit dedicat inovațiilor digitale, la Bălți

Summit dedicat inovațiilor digitale, la Bălți

Schimbul de bune practici în domeniul digitalizării, promovarea inovaţiilor şi consolidarea parteneriatelor între cele două maluri de Prut se numără printre subiectele discutate la un Summit dedicat inovatiilor digitale. Evenimentul organizat la Bălţi a reunit experţi, oameni de afaceri şi ingineri din România şi Republica Moldova.

ZFR

Modernizarea serviciilor publice şi private prin digitalizare au fost teme de pe agenda celui de-al treilea Summit Digital Innovation Hub organizat la Bălți.

ION BODRUG președinte, Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale: În toate domeniile este importantă digitalizarea, pentru că asta aduce economisirea timpului, a ceea ce este foarte important, economisirea banilor prin deplasări, drumuri și așa mai departe, dar și elimină elementele de influență umană.

Evenimentul a reunit experţi și potential beneficiari din România si Republica Moldova. Un accent aparte a fost pus pe dezvoltarea economiei prin intermediul digitalizării serviciilor.

DOINA NISTOR director, proiectul "Tehnologiile Viitorului": Noi am susținut multe companii tradiționale, pot să numesc doar câteva, digitalizarea agricultorilor. Fie că și-au procurat drone, sisteme GPS, navigatoare.

Prezent la eveniment, gerantul interimar al României la Bălţi, Mihai Tican, a declarat că pentru dezvoltarea digitală a Republicii Moldova se va crea un spațiu digital comun.

MIHAI TICAN, gerantul interimar al României la Bălți: România va continua să sprijine dezvoltarea digitală din Republica Moldova și ideea creării unui spațiu digital comun, astfel încât Republica Moldova să poată identifica soluții viabile, care să corespundă în același timp standardelor și reglementărilor europene.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter