Covid-19

Escrocii vând ilegal „programări” la examenele auto. Precizările ASP

post-img
ASP

Agenția Servicii Publice atenționează că programarea la examenul de obținere a permisului de conducere se realizează 𝐞𝐱𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 prin intermediul resurselor Agenției. Precizarea vine după ce, în ultima perioadă, sunt semnalate cazuri în care persoane neautorizate încearcă să comercializeze „programări” prin intermediul unor anunțuri publicitare online.

ZFR

Astfel, ASP subliniază metodele de progmare la examenul de obținere a permisului de conducere:

- online prin accesarea paginii oficiale a instituției https://www.asp.gov.md/ro/programarea-online compartimentul ,,Programare la examen auto”;

- prin apel telefonic la Serviciul suport clienți 14 909;

- prin intermediul subdiviziunilor teritoriale de calificare a conducătorilor auto ale ASP.

„Nu există nici o altă modalitate legală de programare prealabilă pentru a beneficia de acest serviciul.  Subliniem că serviciul de programare atât în regim obişnuit, cât şi în regim de programare urgentă la examen, este prestat de către Agenţia Servicii Publice în mod gratuit”, se spune într-un comunicat al ASP..

De asemenea, ASP avertizează asupra riscurilor asociate obținerii ilegale a programărilor pentru susținerea examenelor de obținere a permiselor de conducere în afara procedurilor legale și îndeamnă cetățenii să acționeze cu prudență.  Transmiterea către escroci a datelor cu caracter personal poate avea consecinţe grave, ca urmare a utilizării acestora în scopuri infracţionale. Nu deveniți pradă a escrocilor! - este mesajul ASP.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter