Social

Jurnalist spaniol, despre mâncarea din Republica Moldova și locurile turistice preferate

post-img
Raul Sanchez Costa, la TeleMatinal

Avem o ţară frumoasă, iar asta ne-o confirmă şi străinii, care aleg să se stabilească în Republica Moldova. Deşi vin din state dezvoltate, găsesc şi aici ceva aparte. Bunăoară, spaniolul RAUL SANCHEZ COSTA, jurnalist la ziarul „El Pais”, spune că s-a îndrăgostit de Moldova şi nu doar. Ce-i place, în mod aparte, la noi, aflăm în continuare.

Raul Sanchez Costa este căsătorit cu o basarabeancă, îndrăgind și mâncarea din Republica Moldova. Când am venit, încercam în fiecare zi mâncăruri diferite. Îmi plăceau sarmalele, zeama mi-a plăcut, ocroșca, aveți o varietate de pește, ceea ce îmi place. Sunt farfurii care chiar îmi plac foarte mult.”. 

Întrebat cum se vede Republica Moldova din Spania, Raul Sanchez spune că numele Republicii Moldova a fost cunoscut mai mult după războiul pornit de Rusia în Ucraina, în contextul în care Republica Moldova a sprijinit foarte mult refugiații ucraineni. 

Orheiul Vechi și vinăriile sunt frumusețile pe care le recomandă prietenilor și turiștilor străini pentru a le vizita. 

„În afară de asta, un turist vrea să vadă și ceva diferit. De exemplu, un loc care îmi place foarte mult este circul, pentru că clădirea este foarte frumoasă și abia aștept să se inaugureze interiorul ca să pot scrie un articol despre unul din cele mai importante circuri din fosta Uniune Sovietică. Chiar cred că este un loc mai deosebit”, mai spune jurnalistul spaniol.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter