Actualitate

Campania „DE CE EU?” / Cifrele și sprijinul Uniunii Europene arată că avem în față un proiect stabil și sigur. Cum să dăm cu piciorul în el?

Veronica Țipirig

„Îmi doresc foarte mult ca Republica Moldova să facă parte din UE”, spune Veronica Țipirig, manager de programe la Bruxelles.

„Am două motive pe care aș vrea să vi le comunic.

În primul rând educația. Atunci când R. Moldova va face parte din UE, școlile și universitățile noastre vor putea colabora mai ușor cu cele din Europa. Vor prelua astfel practici europene, standarde și inovații europene.

Vom avea școli și universități mai bune, cu infrastructură modernă, cu diplome recunoscute internaționali și prfesori înalt calificați.

Vom avea tineri mai bine pregătiți, cu mai multe șanse de succes, pentru a asigura un viitor durabil Republicii Moldova.

În al doilea rând, fondurile masive care vin și vor veni din Europa. Aceste fonduri ar putea cu adevărat R. Moldova. Conform datelor statistice, până în prezent, R. Moldova a primit sprijin de 3 miliarde de euro din partea UE.

După aderare, sprijinul financiar va continua. Se vor face investiții în educație, în justiție, în infrastructură, în sistemul medical. Ca urmare, R. Moldova se va reforma și va deveni mai atractivă pentru investitori.

Cifrele și sprijinul UE arată că avem în față un proiect stabil și sigur. Cum să dăm cu piciorul în el?

Haideți să cpnștientizăm cât de important este referendumul din 20 octombrie. Noi cu voi putem face istorie.

Ne vedem la referendum cu un „DA” ferm pentru UE”, a spus Veronica Țipirig.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter