Politic

Tinerii basarabeni care studiază în România au fost încurajați să participe activ la alegerile de duminică

Tinerii basarabeni care studiază în România au fost încurajați să participe activ la alegerile de duminică

Tinerii basarabeni care studiază în România au fost încurajați să participe activ la alegerile de duminică pentru funcţia de preşedinte şi pentru direcţia europeană a ţării. În cadrul unei conferințe desfăşurate la Iași, ei au putut să afle mai multe despre procedurile electorale și să înțeleagă importanța fiecărui vot în procesul democratic.

Studenţii basarabeni din Iasi au organizat un eveniment dedicat informării despre alegerile prezidențiale și referendumul privind modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la UE.

Au fost abordate aspectele procedurii electorale, iar invitații au răspuns întrebărilor despre alegeri și implicarea civică.  Cristian Iazajii are 25 de ani şi s-a născut în raionul Donduşeni din Republica Moldova.

A urmat un liceu sanitar iar în 2023 a absolvit Universitate de Stat de Medicină şi Farmacie ,,Nicolae Testemiţanu" din Chişinău. A susţinut examenul de rezidenţiat toamna trecută şi de la 1 ianuarie 2024 este rezident la Spitalul Parhon din Iaşi.

Primaria municipiului Iaşi se implica pentru a a se asigura ca procesul electoral se va desfasura fară evenimente.

Pentru votul din 20 octombrie in Romania sunt organizate 16 sectii de votare. Echipele dedicate vă vor aștepta începând cu ora 07:00 dimineață și până la ora 21:00.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter