Politic

Inițiativa civică "Cetățeni pentru Europa", care susține eforturile de aderare a Republicii Moldova la UE, şi-a făcut bilanţul activităţilor din ultimele trei luni

Inițiativa civică "Cetățeni pentru Europa", care susține eforturile de aderare a Republicii Moldova la UE, şi-a făcut bilanţul activităţilor din ultimele trei luni

Inițiativă civică "Cetățeni pentru Europa", care susține eforturile de aderare a Republicii Moldova la UE, şi-a făcut bilanţul activităţilor din ultimele trei luni. În această perioadă au fost implementate mai multe proiecte care au contribuit la consolidarea democrației și a societății civile, iar 700 de voluntari au participat la activităţile de informare.

Nicu Popescu, fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene şi unul dintre fondatorii initiaţivei civice, a declarat că doar integrarea în Uniunea Europeană poate asigura cetățenilor Republicii Moldova un viitor liber și sigur.

NICU POPESCU fost ministru de Externe, cofondator "Cetățeni pentru Europa": „În condiţiile în care tentativele de a ne diviza, de a ne învrăjbi sunt foarte agresive şi foarte bine finanţate prin dezbinare, prin minciuni, dar în acelaşi timp sunt absolut încrezător, inclusiv datorită experiențelor din ultimele luni că oamenii noştri ştiu că vor să traiască într-o ţară calmă, paşnică, liniştită, democratică, liberă, şi doar Europa ne poate asigura aceste condiții”.

Cu un mesaj pro-UE a venit şi soprana Valentina Naforniță, care a spus că cetăţenii Republicii Moldova merită o viață mai bună, pe care o pot avea doar în marea familie europeană.  

VALENTINA NAFORNIȚA soprană, cofondatoar "Cetățeni pentru Europa": „Şi nu este imposibil, este posibil! Şi doar noi putem să ne construim aceste posibilităţi şi aceasta libertate, lume frumoasă acasă, mergând la vot şi votând DA pentru Uniunea Europeană. Totul poate fi mult mai uşor şi să nu ne rupem în coate şi să ne zbatem atât de mult cum se zbat astăzi copiii noştri, noua generaţie ca să răzbată”.

Inițiativa civică "Cetățeni pentru Europa" a fost creată în luna iunie şi este un grup format din personalități recunoscute din diverse domenii. Miscarea îşi propune să promoveze integrarea europeană a Republicii Moldova până în anul 2030 și să informeze corect publicul despre avantajele aderării la blocul comunitar

author-img_1

Cristian Sava

Reporter