Actualitate

Conacul Russo din comuna Cotova a fost restaurat în cadrul programului „Satul European”

post-img
Conacul „Russo” din Cotova

Premierul Dorin Recean a vizitat conacul „Russo” din comuna Cotova, raionul Drochia. Casa a fost restaurată prin intermediul programului „Satul European”. Proiectul subliniază angajamentul Guvernului de a revitaliza patrimoniul cultural și de a susține dezvoltarea turismului rural în regiune.

 Lucrările au cuprins schimbarea acoperișului, a tavanului, restaurarea pereților, schimbarea ușilor și a geamurilor. De asemenea, a fost amenajată zona de agrement aferentă conacului, a fost creat un atelier de meșteșugărit și un centru de dezvoltare și promovare a turismului rural.

„Restaurarea acestui obiectiv nu doar păstrează un element important din patrimoniul cultural, dar contribuie și la reconstruirea economiei locale prin atragerea turiștilor, oferind noi oportunități pentru comunitatea locală”,  a spus șeful Executivului. 

Conacul „Russo” din Cotova este primul restaurat din cele 4 obiective din raionul Drochia, dar şi din nordul țării. Valoarea totală a investiției a fost de 4,8 milioane de lei.

 

Anterior, în raionul Drochia, prin intermediul programelor „Satul European” și „Satul European Expres”, au fost finanțate 23 de proiecte, cu o valoare de peste 60 de milioane de lei. Alte 17 proiecte urmează a fi implementate în perioada următoare. 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter