Actualitate

Ministerul Apărării din România a ridicat avioanele F-16, după mesajul RO-Alert din Constanța despre posibilitatea căderii unor drone

post-img
Avioane F16

Un mesaj RO-Alert a fost emis în Constanța, joi seară, referitor la posibilitatea căderii unor drone. Populația a fost sfătuită să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecție civilă sau, în lipsa unui adăpost, să rămână în case, departe de pereții exteriori și geamuri. Ministerul Apărării a ridicat avioanele F-16 pentru monitorizarea situației.

Avertismentul a fost primit de locuitorii din zona litoralului, din municipiul-reședință și stațiuni. Este prima dată când în Constanța se primește un RO-Alert pentru drone seara, în mod obișnuit acestea erau primite dimineața, scrie G4Media.

Este, de asemenea, prima dată când se emite o astfel de alertă doar pentru Constanța, nu și pentru județul Tulcea, care are graniță cu Ucraina, și doar pentru zona litoralului.

Mesajul de RO-Alert pentru drone a fost primit de mai multe ori în ultimii doi ani de populația din Tulcea care era avertizată cu privire la potențialul pericol al căderii resturilor de drone în contextul războiului din Ucraina, aflată peste mal de Dunăre, dar a fost o premieră pentru populația din Constanța la începutul lunii septembrie.


 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter