Actualitate

Rectorul SNSPA: Republica Moldova se află în faţa unui moment decisiv pentru viitorul său. Alegerile prezidenţiale nu sunt despre o persoană, ci despre valori şi interese naţionale

post-img
Remus Pricopie

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din București, Remus Pricopie, susţine că Republica Moldova se află în faţa unui moment decisiv pentru viitorul său şi îi încurajează pe cetăţenii moldoveni, din interiorul şi din afara graniţelor, să meargă la vot şi să se asigure că ţara lor va continua pe calea modernizării şi integrării europene.

„Republica Moldova se află în faţa unui moment decisiv pentru viitorul său. Alegerile prezidenţiale nu sunt despre o persoană, ci despre valori şi interese naţionale, despre progres şi dezvoltare, la fel cum referendumul nu este despre o idee abstractă, ci despre o şansă reală de a construi o societate mai prosperă, mai echitabilă şi mai sigură. Moldovenii sunt chemaţi să spună în mod democratic că viitorul lor şi al generaţiilor care urmează nu este alături de Moscova, ci alături de România, în cadrul Uniunii Europene”, susţine rectorul SNSPA citat într-un comunicat remis presei, potrivit ecopolitic.ro.

Duminică, 20 octombrie 2024, cetăţenii Republicii Moldova sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele şi pentru a decide schimbarea Constituţiei în vederea aderării la Uniunea Europeană.

„Votul este un drept fundamental şi o responsabilitate şi am convingerea că, pe 20 octombrie, prietenii de peste Prut vor vota pentru stabilitate, pentru democraţie şi pentru un viitor european”, a declarat rectorul SNSPA.

SNSPA afirmă că în calitate de şcoală de guvernare, ataşată valorilor democraţiei şi statului de drept, susţine parcursul european al Republicii Moldova, sprijinind eforturile pentru dezvoltarea socio-economică a ţării, alături de cei peste 1.200 de absolvenţi ai universităţii, cetăţeni moldoveni, care astăzi fac parte din structurile de administraţie publică, diplomaţie, partide politice, înalţi funcţionari publici, experţi internaţionali etc.

Totodată, SNSPA contribuie, prin alianţa academică Bucureşti-Chişinău (Aa.B-C), lansată la finalul lunii iulie 2021, la dezvoltarea capacităţii administrative şi a resurselor umane, în vederea implementării de proiecte strategice, de cercetare şi formare, cu finanţare europeană, pentru a deschide noi oportunităţi tinerilor din Republica Moldova.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter