Politic

Candidații la funcția de președinte au ținut astăzi ultimele discursuri înainte de alegeri

Candidații la funcția de președinte au ținut astăzi ultimele discursuri înainte de alegeri

În ajunul încheierii campaniei electorale, candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova au făcut o totalizare și au ținut ultimele discursuri înainte de alegeri. Toţi cei care s-au înscris în cursa pentru preşedinţie, dar și aliații lor, au îndemnat oamenii să iasă la vot.


Candidatul PCDM, Ion Chicu, a organizat un briefing de presă și a trecut în revistă principalele obiective din agenda sa electorală.

ION CHICU candidatul PCDM: Nu este posibil ca să vă dubleze cineva pensiile, sau să tripleze salariile dacă nu există condiții să extindem baza economică, fiscală a statului. Trebuie de eliminat și redus substanțial povara administrativă și fiscală.    

 Candidatul independent Andrei Năstase a făcut o totalizare a campaniei prezidențiale în fața Cetății Soroca.

ANDREI NĂSTASE candidat independent: „Moldovenii vor avea cu adevărat o viață mai bună, nu prin promisiuni false ale politicienilor dar o adevărată administrare a țării, a banilor care-i primim de la partenerii externi,  printr-o justiție corectă care să-i pedepsească pe noii și vechii oligarhi.”

  La final de campanie, candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, a vorbit despre întâlnirile cu alegătorii și triumful dreptății, mesajul central al campaniei sale.

ALEXANDR STOIANOGLO  candidatul PSRM: „Soluționarea fiecărei probleme, a fiecărui cetățean și restabilirea dreptății la toate nivelurile reprezintă singura cale de  recâștiga încrederea și controlul asupra parcursului nostru comun."

  Candidatul independent, Irina Vlah, și-a încheiat campania electorală la Portul Giurgiulești, iar pe pagina oficilă a postat un discurs transmis de fiica sa.

ANA VLAH, fiica Irinei Vlah, candidat independent: „Esti cea mai potrivită persoană pentru acest post important și sunt sigură că vei realiza toate gândurile și speranțele pe care le are poporul din RM. "

  Candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei, Vasile Tarlev, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a propus un program pragmatic, realist și necesar.  

VASILE TARLEV candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei: „În programul electoral avem prioritatea din ceea ce trebuie, nu științific doar, nu frumos vorbit, dar real.  Aici este și economie, și sănătate, și educație, și securitate."

 Iar Maia Sandu, candidatul PAS, a făcut o postare video pe rețelele sociale în care îndeamnă oamenii să participe la alegeri și să nu-și vândă votul.

MAIA SANDU, candidat PAS: „Au mai rămas doar două zile până la alegeri. Eu, duminică, merg la vot. Avem de luat două decizii importante pentru țara noastră. Mergeți la vot.”

Și candidatul independent, Tudor Ulianovschi, i-a îndemnat pe oameni să iasă la vot pentru a face schimbarea.

TUDOR ULIANOVSCHI candidat independent: „Pentru noi este extrem de important să acționăm exemplar, corect, legal, democratic, cu adevărat pro European. Noi nu vom accepta imixtiuni ilegale din afara țării sau alte formațiuni politice.”

Victoria Furună, un alt candidat independent, a postat o secvență video de la o întâlnire cu alegătorii din Criuleni și Briceni, însoțită de un mesaj.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent: " Oamenii iubesc cu adevărat orașele și țara, doresc schimbări și văd că astăzi transformările spre bine nu sunt doar posibile – sunt în mâinile noastre!"

Cu un mesaj pe final de campanie a venit și candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi. El a ţinut discursul în fața Parlamentului de la Chișinău.

RENATO USATÎI candidatul Partidului Nostru: Voi fi un președinte care în mod direct și indirect își va asuma răspunderea pentru tot. Voi crea un sistem în care vocea fiecărui cetățean va fi auzită.

Iar candidatul independent, Natalia Morari, a venit cu o postare în cadrul proiectului său online.

NATALIA MORARI candidat independent:  " E timpul ca noi  să ne apărăm dreptul și liberatatea să alegem viitorul nostu. Istoria acestor alegeri nu se termină în ziua votului,  istoria acestor alegeri doar va începe în ziua votului.

   Un mesaj pe final de campanie, mai puțin obișnuit, a avut şi candidatul Blocului Împreună, Octavian Țîcu. Acesta a făcut o paralelă între box și politică.

OCTAVIAN ȚÎCU candidatul Blocului "Împreună":

„- În politică, ca şi în box, ai adversari. Doar că în politică aceştia, de cele mai multe ori, nu practică aceeaşi probă cu tine....
- Da, cel mai important, în politică, la fel ca în box, poți câştiga meciul prin KO, dintr-o singură lovitură!
Duminică putem câştiga dintr-o singură lovitură, intrând în turul doi al alegerilor prezidențiale.”

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter