Actualitate

Ambasadorul României la Chișinău, despre Bookfest: Un loc în care oamenii și bucuria lecturii „se cuprind”

post-img
Bookfest, 28 august 2024

Ambasadorul României la Chișinău, Excelența Sa Cristian-Leon Țurcanu a participat astăzi la deschiderea Salonului internațional de carte Bookfest Chișinău 2024. Ambasadorul îndeamnă tinerii să se folosească de acest eveniment „pentru a se reconecta la valori și pentru a susține literatura de calitate”.

ZFR

„Constat cu bucurie că Bookfest reușește, cu fiecare nouă ediție să aducă mai aproape cele două maluri ale Prutului, devenind o punte culturală solidă între România și Republica Moldova, un loc în care oamenii și bucuria lecturii „se cuprind”.

Îndemn în special tinerii să folosească cele cinci zile ale Bookfest pentru a se reconecta la valori și pentru a susține lectura de calitate, cu atât mai mult într-o lume în care se spune că “se scrie mult și se citește puțin””, spune Ambasadorul României în Republica Moldova.

Potrivit lui Cristian-Leon Țurcanu, Bookfest este „un eveniment de suflet al culturii românești” organizat deja pentru al treilea an consecutiv sub Înaltul Patronaj al președintelui României, E.S. Klaus Iohannis, și al președintelui Republicii Moldova, E.S. Maia Sandu.

Bookfest, 28 august 2024


author-img_1

Lidia Gorka

Reporter