Social

Tabără pentru solidaritate. Copii din R. Moldova și Ucraina îşi petrec vacanța împreună într-o tabără organizată de Congresului Național al Ucrainenilor din Moldova în colaborare UNICEF Moldova

Tabără pentru solidaritate. Copii din R. Moldova și Ucraina îşi petrec vacanța împreună într-o tabără organizată de Congresului Național al Ucrainenilor din Moldova în colaborare UNICEF Moldova

50 de copii din Republica Moldova și Ucraina îşi petrec vacanța împreună într-o tabără organizată de Congresului Național al Ucrainenilor din Moldova în colaborare UNICEF Moldova. Copiii interacţionează și participă la acțiuni educative menite să promoveze toleranța, respectul și înțelegerea reciprocă.

Tabăra este organizată la gimnaziul "Taras Şevcenco" din Chişinău și reuneste copii refugiaţi din Ucraina şi copii din şcolile cu predare rusă din Chişinău.

Refugiații ucraineni dar și părinții copiilor basarabeni au salutat idea.

MARINA DISCOLENCO, educator: Vom desfăşura împreună cu copii diferite jocuri educative, o să vizitam muzeele din Chişinău, jocuri active la aer curat şi diferite masterclasuri creative.

Tabăra de zi a fost deschisă în cadrul proiectului."Fiecare copil este protejat în Moldova", implementat de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova în parteneriat și cu sprijinul financiar al UNICEF Moldova.

DMITRII LECARTEV, președinte, Congresul Național al Ucrainenilor din Republica Moldova: Această tabără este o tabără de prietenie şi scopul a fost ca să facem aşa o tabără ca copii din Ucraina şi cei din Moldova să poată împreună să înveţe. MAHA DAMAJ reprezentant UNICEF în Republica Moldova: Ideea acestei tabere este ca să oferim oportunitatea copiilor din Republica Moldova şi Ucraina să se joace împreună, să uite despre tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani. Totodată să-i pregătim să se reîntoarcă în toamnă la şcoală şi sper să avem mai mulţi copii ucraineni înmatriculaţi în şcolile din Republica Moldova.

Tabăra se va desfășura în două serii de câte două săptămâni.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter