Actualitate

Fenomene meteo extreme în Europa. Incendii uriașe în Croația, furtună puternică în Ungaria

video

Câteva regiuni europene se confruntă cu fenomene meteo extrem. În Croația, incendiile de vegetație, alimentate de vânt și temperaturile ridicate, au dus la evacuarea a zeci de oameni în orașul turistic Split. Iar în Ungaria, o furtună deosebit de puternică a distrus, parțial, locuințe și a dus la blocarea unor șosele.

ZFR

În timp ce în unele zone din Ungaria oamenii luptă cu temperaturile neobișnuit de ridicate pentru această perioadă – 35-37 de grade – în alte regiuni s-au dezlănțuit furtuni care au provocat pagube materiale însemnate.

Mai multe șosele au fost blocate de copacii doborâți. Echipele de intervenție au acționat non stop pentru a degaja drumurile.

În Croația, incendiile de vegetație, pornite de la un trăsnet, s-au extins rapid în suburbiile din Split, pe fondul rafalelor de vânt extrem de puternice de pe coasta adriatică. Incendiile amenințau câteva zeci de case, așa că autoritățile au recurs la evacuarea locatarilor.

Intervenția aeriană a pompierilor a fost mult îngreunată de vântul puternic. Pe timpul nopții, pompieri nu au putut interveni cu avioane și elicoptere, dar, în cele din urmă, operațiunea aeriană a fost reluată.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter