Social

Zece angajați ai IGSU au primit menționări și distincții din partea conducerii

post-img
Zece angajați ai IGSU au primit menționări și distincții din partea conducerii

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații Urgență (IGSU) a menționat angajații instituției care au demonstrat realizările remarcabile în îndeplinirea misiunilor de salvare a vieților omenești și lichidarea situațiilor excepționale.

floare carpet

Ceremonia de decernare a distincțiilor a fost desfășurată astăzi 24 mai 2024 în incinta Inspectoratului. 

Menționările au fost înmânate pompierilor și salvatorilor de șeful IGSU, colonel Oprea Alexandru, care a felicitat cei zece angajați și le-a mulțumit pentru profesionalismul, devotamentul și sacrificiul în îndeplinirea cu succes a misiunilor de serviciu pe parcursul anului.

Angajații IGSU au primit din partea conducerii grade speciale și diplome de onoare în semn de recunoștință pentru eforturile depuse în munca lor zilnică.

Unul dintre momentele memorabile ale ceremoniei a fost acordarea Distincției Crucea pentru curaj în situații excepționale a IGSU Clasa III, sergentului serviciului intern Strogoteanu Ion, pompier în cadrul Unității Salvatori și Pompieri Cimișlia, care a participat activ în misiunea de căutare-salvare a unei minore de 17 ani. Cazul a avut loc pe data de 28 aprilie 2024 într-o pădure din raza orașului Cimișlia, unde tânăra s-a rătăcit. În misuinea,care a durat circa 6 ore au fost implicați 14 pompieri și 30 de polițiști. Operațiunea de căutare –salvare a minorei a finalizat, după ce aceasta a fost găsită nevătămată la distanța de 1 km de casă. 

Ceremonia de menționare a fost organizată pentru a evidenția și de a felicita  angajații IGSU pentru profesionalismul, devotamentul și sacrificiul lor în îndeplinirea cu succes a misiunilor de serviciu. Este o ocazie deosebită în care contribuția pompierilor și salvatorilor este recunoscută pentru munca lor zilnică  în fovoarea siguranței cetățenilor țării noastre.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter