Politic

Igor Grosu, după ce UE a lansat în mod oficial negocieri de aderare cu R. Moldova: „Ne așteaptă un drum lung, unde va trebui ca fiecare dintre noi să depună efort și determinare”

post-img
Igor Grosu

„Uniunea Europeană a deschis oficial, astăzi, negocierile de aderare cu Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul primei conferințe interguvernamentale Moldova - UE,” a transmis Igor Grosu, după ce Uniunea Europeană a lansat în mod oficial marţi, la Luxemburg, negocieri de aderare cu Republica Moldova.

„Ne așteaptă un drum lung, unde va trebui ca fiecare dintre noi să depună efort și determinare pentru a consolida instituțiile, a continua lupta cu corupția, a crește economia. Sunt lucruri firești pe care le dorim fiecare dintre noi și care ne vor apropia de standardele Uniunii Europene.

Moldovenii au arătat că sunt deja europeni. Acum este datoria noastră, ca cetățeni, să arătăm aceeași convingere la referendumul din 20 octombrie printr-o participare exemplară. Să construim împreună o Europă mai puternică, mai unită, în care fiecare națiune are oportunitatea de a se dezvolta în pace și prosperitate,” a scris Igor Grosu pe Facebook.

Săptămâna trecută, ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat acordul pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi R. Moldova. Negocierile sunt împărțite în 35 de capitole şi şase grupuri tematice. Fiecare capitol va fi abordat individual.

Republica Moldova și-a depus oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană în 3 martie 2022. Un an mai târziu, a primit statut de ţară candidat iar acum încep negocierile de aderare la UE, o veste mult aşteptată de cetăţenii Republicii Moldova.

Citește și:

Moment istoric în Luxemburg. Republica Moldova a deschis oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană

Maia Sandu: „Astăzi, Republica Moldova şi Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE”

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter