Sport

Arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru, superstițioși înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru, superstițioși înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru sunt superstițioși înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Cei doi nu divulgă așteptările și scopurile pentru marele eveniment. Până la Olimpiadă a mai rămas o lună, așa că aceștia și-au dublat numărul de antrenamente.

ZFR

DAN OLARU, arcaș: „Am început deja antrenamentele mult mai serioase. Sunt două antrenamente de tir și unul de sală."

ALEXANDRA MÎRCA, arcașă: „Fiecare competiție este ca prima. Mereu trebuie să înfrunți anumite provocări. Mereu sunt dubii și frică. Tirul cu arcul este un sport foarte interesant."

Alexandra Mîrca și Dan Olaru vor intra în concurs pe 25 iulie, cu o zi înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cei doi vor concura în probe individuale și vor forma o echipă. Arcașii au totul bine calculat, doar că nu spun nimic.

DAN OLARU, arcaș: „Toți sportivii sunt superstițioși. Nimeni nu are așteptări. Nimeni nu vrea să alunge norocul sau alte chestii similare."

ALEXANDRA MÎRCA, arcașă: „Atunci când ai așteptări și apoi se întâmplă unele situații neprevăzute, îți este dificil să treci peste ele. De aceea, mai avem o lună și trebuie să ne concentrăm doar pe antrenamente."

ZFR

Alexandra Mirca este clasată pe locul 54 mondial, iar Dan Olaru se regăsește pe poziția cu numărul 12 în ierarhia generală. Sportivii pregătiți de Irina Cecanova au bifat anterior și alte participări la Olimpiadă, inclusiv la cea din Japonia. Arcași sunt încântați de faptul că, de această dată, gazda marelui eveniment va fi o țară europeană.

DAN OLARU, arcaș: „Cunoaștem orașul Paris. Am mai tras acolo, am avut acolo și ultimele calificări înainte de Tokyo. De aceea, este un oraș cu amintiri pozitive pentru noi."

ALEXANDRA MÎRCA, arcașă: „Eu sper că acum vom avea mai mult timp la dispoziție și vom reuși să vedem unele locuri emblematice, să savurăm frumuseţea acestei țări."

Alexandra Mîrca și Dan Olaru vor fi primii sportivi din Echipa Olimpică a Republicii Moldova care vor începe lupta pentru medalii la Olimpiada de la Paris.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter